Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Kavas, Amasya'da Fabrika Açilisina Katildi

Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Ahmet Kavas, Amasya Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) fabrika açilis törenine katildi.

Kavas, avize üretim tesisinin açilisinda yaptigi konusmada, Türkiye'de yatirim, istihdam, üretim ve ihracat konularinda ciddi mesafe alindigini söyledi.

Merzifon'da üretim yapan firmalarin olmasindan memnuniyet duydugunu belirten Kavas, "Merzifon'a, Amasya ve Türkiye adina çok tesekkür ediyorum. Baska yerlerde görüp de gipta ettigimiz, 'Bizde neden yok?' dedigimiz seylerin aslinda bizde oldugunu görmek mutluluk verici. Kapidan girdigimde 'Acaba pazarlama mi?' diye düsündüm ama üretim oldugunu ögrenince gurur duydum. Merzifon ve Amasya, tarihi, kimligi olan, insani kiymetli sehirlerimizden. Ülkenin, tarihin derinliklerine güzel izler birakmisiz. Bugün nöbet bizlerde, sizlerde. Bu izleri bugün sizler birakiyorsunuz." ifadelerini kullandi.

Bölge insaninin girisimci ruhu sayesinde basari hikayelerinin artacagina inandigini vurgulayan Kavas, sunlari kaydetti:

"Bu cografyada belki bizlere de o çaglarda ekmek veren kapilar olsaydi gitmezdik, sehrimizi terk etmezdik. Birçok insanimiz Merzifon'un disinda çalisiyor ama gönlümüz hep Merzifon'da. Merzifon'un adini her yerde zikretmekten, buraya ait olmaktan, bu güzellikleri görmekten gurur duyuyoruz. Bu basarilar insallah burada kalmayacak, dünya bunlardan haberdar olacak. Zaten böyle firmalar da OSB'de mevcut. Nasil biz dünyadan ürün aliyorsak, dünya da Merzifon'dan alacak. Her daim güçlü olun, beraber olalim, birlikte olalim. Beraber bu sehrimizin degerine deger katalim."

Merzifon Kaymakam Vekili ve Suluova Kaymakami Abdullah Sen de Kovid-19 sürecine ragmen istihdama yönelik yatirimlarin devam ettigini dile getirerek, "Salgin sürecinde istihdama kapi açacak olan, Merzifon OSB'de yatirim yapacak firmamiz bizi sevindirdi. Hem ülkede ihracata hem de yerelde istihdama katkilarindan dolayi yatirimcimizi kutluyorum." diye konustu.

Konusmalarin ardindan fabrikanin açilisi gerçeklestirildi.

Programa, Merzifon Belediye Baskani Alp Kargi, Merzifon OSB Müdürü Hasbi Altuntas ile davetliler katildi.

Kaynak: AA