Kardes Sehir Peja'dan Nilüfer'e Tesekkür Ziyareti

Nilüfer Belediyesi, Kosova’daki kardes sehri Peja (Ipek) Belediyesi’nden gelen heyeti agirladi.

Kardes Sehir Peja'dan Nilüfer'e Tesekkür Ziyareti
Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, Ipek Belediye Baskani Gamzen Muhaxheri ve beraberindeki heyeti Halk Evi’ndeki makaminda agirladi. Ziyarette, Nilüfer Belediye Baskan Yardimcilari Zafer Yildiz, Adem Vural, Remzi Çinar ile Peja Belediye Baskan Yardimcisi Fatmir Asllani, Mali Hizmetler Müdürü Jeton Abazaj, Peja Il Milli Egitim Müdürü Besim Avdimentaj ve Kosova Kültür Merkezi Koordinatörü Recep Gündüz de yer aldi.

Kardes kent belediye baskani ve heyetini Nilüfer’de agirlamaktan büyük mutluluk duydugunu dile getiren Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, iki ay önce yapilan seçimlerde yeniden göreve seçilen Gazmend Muhaxheri’yi basarisindan dolayi kutladi. Iki sehir arasindaki kardeslik iliskilerinin 2010 yilindan bu yana güçlenerek sürdügünü belirten Baskan Turgay Erdem, “Yeni dönemde de bu kardesligi daha da yüceltmeyi, birlikte yeni çalismalar gerçeklestirmeyi umuyorum. Daha önce önemli iliskiler kurduk. Son zamanda pandemi sebebiyle aksamalar gerçeklesti. Kardeslik iliskilerimizi daha siki sekilde sürdürmeyi arzuluyoruz” diye konustu.

Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, Peja Belediye Baskani Gazmend Muhaxheri’ye yeni döneminde basarilar diledi. Nilüfer Belediyesi ile kardes olmaktan dolayi büyük onur duyduklarini ifade eden Peja Belediye Baskani Gazmend Muhaxheri de, Nilüfer Belediyesi’ne bugüne kadar verdigi desteklerden dolayi tesekkür etti. Muhaxheri, “Özellikle egitim konusunda bize çok yardimci oldunuz. Okullarda yaptiginiz kardeslik projeleri bizim için çok önemliydi. Pandeminin sona ermesiyle birlikte yeni projeler gelistirmeyi diliyorum” dedi.

Peja Il Milli Egitim Müdürü Besim Avdimentaj da, Nilüfer Belediyesi’ne egitim alaninda yaptigi desteklerden dolayi tesekkür etti.

Ziyaretin sonunda her iki baskan, günün anisina birbirine hediyeler verdi. Peja (Ipek) Belediyesi’nin Baskani Gazmend Muhaxheri ve beraberindeki heyet, ziyaretin ardindan Nilüfer Belediyesi Baris Meclis Salonu, Nilüfer Inovasyon Merkezi, Nilüfer Belediyesi Kent Bostanlari ile Nilüfer Belediyesi’nin müzelerini ve kültür merkezlerini gezerek, incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA