AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan Çanakkale'de Konustu Açiklamasi

'Seçimlerin tarihi 2023 Haziran. Biz artik yilda bir seçim yapan, alti ayda bir hükümet degistiren bir Türkiye istemiyoruz. Yetkimizi 5 yilligina aldik. Son güne kadar anamizin ak sütü gibi helal olan bu oylarla görevimize devam edecegiz'

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, "Seçimlerin tarihi 2023 Haziran. Biz artik yilda bir seçim yapan, alti ayda bir hükümet degistiren bir Türkiye istemiyoruz. Yetkimizi 5 yilligina aldik. Son güne kadar anamizin ak sütü gibi helal olan bu oylarla görevimize devam edecegiz." dedi.

Turan, Çanakkale'nin Ezine ilçesine bagli Geyikli beldesinde düzenlenen dogal gaz ilk kazi törenine katildi.

Çanakkale'nin bir noktasinin daha dogal gaz ile bulustugunu belirten Bülent Turan, Geyikli'deki yatirimin 27 milyon lira oldugunu söyledi. Dogal gazin gelecek yilin sonbaharinda kullanilmasinin planlandigini hatirlatan Turan, 160 kilometrelik dogal gaz hatti ile belde halkinin çok kaliteli bir yakitla bulusmasi için tarihi bir ana taniklik ettiklerini anlatti.

Burada gündeme iliskin degerlendirmelerde de bulunan Turan, Türkiye'de siyasi krizlerin yaratilmaya devam ettigini söyledi. Baskanlik sistemine erken seçim olmasin diye, siyasi kriz ve polemiklerle ülke zaman kaybetmesin diye geçtikleri belirten Bülent Turan, sunlari kaydetti:

"Bugün israrla erken seçimi gündeme getirenlere sesleniyorum. Seçimlerin tarihi 2023 Haziran. Biz artik yilda bir seçim yapan, alti ayda bir hükümet degistiren bir Türkiye istemiyoruz. Yetkimizi 5 yilligina aldik. Son güne kadar anamizin ak sütü gibi helal olan bu oylarla görevimize devam edecegiz. Seçimler zamaninda yapilacak. Bizim böyle bir gündemimiz yok. Yarin seçim var desek adaylari yok. Ne seçiminden bahsediyorsunuz. Bugün açiklarsak yipranirmis, Erdogan 20 yildir Cumhurbaskani degil mi, ne demek yipranirmis? Yipranacak adami koymayin, yipranmasin o zaman. Biz hazirligimizi yapiyoruz." diye konustu.

Turan, "50+1" tartismasinin da çok geride kaldigini vurguladi.

Ülkenin istikrari için 50+1 kuralinin ve parametresinin degismeyecegini aktaran Bülent Turan, söyle devam etti:

"Böyle bir gündemimiz olmadigini, çalisip da 50+1’den çok daha üste oranlarla insallah ittifakimizin böyle devam edecegini söylemek isterim. Polemik, siyasi kavga olur ama milli konularda bir araya gelmek gibi bir görevimiz var. Tezkereye 'hayir' diyen, çikip da 'evet' diyenlere hain diyen, ortaklarin bir araya geldiklerinde birbirlerine nasil bakabildiklerini ibretle izliyoruz. Bir ortak evet derken digeri hayir diyecek. Bir ortak digerine hain diyecek. Ama ayni masada oturup güya siyasi gündem yapacaklar. Bu milletin bu tarz konulara ayiracak zamani yok."

Konusmalarin ardindan Geyikli Belediye Baskani Mevlüt Oruçoglu, AKSA Dogalgaz Çanakkale Bölge Müdürü Çagdas Adibelli, kaymakamlar, belediye baskanlari ve belde halkinin katilimiyla ilk kazi gerçeklestirildi. Sisteme baglanacak ilk boru da katilimcilar tarafindan hatira olarak imzalandi.

Buradaki törenin ardindan Bayramiç'te 100 adet süt sagim ünitesi ile 30 ton Italyan çimi dagitimi ve Küçük Bas Hayvanciligi Destekleme Projesi sertifika dagitimi yapildi.
Kaynak: AA