Washington Büyükelçiliginde 'Baris Ve Anlayis Için Diyalog' Platformuyla Ortak Etkinlik Düzenlendi

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan’in esi Inci Mercan'in ev sahipliginde "Baris ve Anlayis için Diyalog" platformuyla ortak bir etkinlik düzenlendi.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiligi Konutu'nda düzenlenen etkinlik, Büyükelçi Mercan'in Türkiye'de toplumun her alaninda kadinin üstlendigi role vurgu yaptigi hitabiyla basladi.

Etkinlikte dünyaca ünlü Türk müzisyen, piyanist ve besteci Fahir Atakoglu, müzigin evrensel dilini konu alan bir konusma yapti ve "Lal" adli piyano eserini icra etti. Ayrica etkinlikte, yazar Elvan Demirkan, kisisel gelisim ve stres idare teknikleri üzerine bir konusma yapti.

Inci Mercan ise konusmasinda Türk kadininin toplumsal kalkinmadaki öncü rolü ile kadin ve çocuklarin en fazla magdur oldugu mülteciler basliginda Türkiye’nin küresel plandaki katki ve destegine isaret etti, konuklardan gelen sorulari yanitladi.

Etkinlige platformun kuruculari Shaista Mahmood ve Kongre üyesi Gerry Connolly’nin esi Catherine Smith basta olmak üzere ABD Temsilciler Meclisi ve Senato üyelerinin esleri, kordiplomatik mensuplari, sivil toplum kuruluslari temsilcileri, is kadinlari ve kanaat önderleri katildi.

Kaynak: AA