Erzurum'un Ilçelerinde Dogal Gaz Altyapi Yatirimlari Devam Ediyor

Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, kentteki ilçelerin çogunda çevre dostu dogal gaz kullaniminin yayginlastigini söyledi.

Pazaryolu ilçesinde düzenlenen dogal gaz açilis töreninde konusan Sekmen, "Kent merkezi, Palandöken, Yakutiye ve Aziziye, Pasinler, Horasan, Karaçoban, Ispir, Askale, Hinis, Tortum, Oltu ve Narman ilçelerimizdeki dogal gaz kullanimina Pazaryolu'nu de dahil ettik. Insallah yil sonuna kadar Köprüköy, Senkaya ve Karayazi ilçelerimizi de dogal gazla bulusturacagiz." dedi.

Enerji çesitliliginde maliyeti ve çevreye dost yakit olmasi bakimindan dogal gazin en çok aranan enerji kaynaklarinin basinda geldigini ifade eden Sekmen, maliyet düsüklügü, temizligi ve sürekliligi nedeniyle kentte 153 bin 781 aboneye hizmet verildigini aktardi.

Sekmen, lisans ve altyapi çalismalari devam eden diger ilçelerin de yakinda dogal gaza kavusacagini ve vatandaslarin ekonomik bütçelerini korumaya devam edeceklerini dile getirerek söyle devam etti:

"Erzurum eski Erzurum degil, her alanda oldugu gibi tarim ve hayvancilikta da Allah'in izniyle aldi basini gidiyor. Avrupa'nin en büyük canli hayvan borsasini kurduk. Türkiye’de bir ilke imza attik, tarim araçlari filosu kurduk ve bu tarim makinalarini çiftçilerimizin istifadesine sunuyoruz. 500 gölet yaptik, sulama kanallari açtik. Yeni ulasim aglari açtik, mevcut yollari yenileyip modern hale getirdik. En ücra mezramiza bile içme suyu götürdük, kanalizasyon hatti dösedik. Erzurum’da günes enerjisinden elektrik üretip satiyoruz. Çöp depolama sahamiza santral kurduk. Çöplerden havaya karisan metan gazini elektrik enerjisine dönüstürüyoruz. Tekstil fabrikalari kurduk, gençlerimize yeni is alanlari ve istihdam imkânlari sunuyoruz. Kadim sehrimize yatirim üstüne yatirim yapiyoruz. Ilçelerimizi kendi öz degerleriyle gelistirecegiz."

Kaynak: AA