Ressam Rifaae Ahmed'in 'Barcode' Sergisi Sanatseverlerle Bulustu

Kelimat Sanat Evi'ndeki sergi, 1 ay boyunca ziyaretçilerin begenisine sunulacak.

Ressam Rifaae Ahmed'in "Barcode" adli sergisi, Kelimat Sanat Evi'nde açildi.

Avusturya'da yasayan Suriyeli ressamin tuval üzerine akrilik boya çalismalarindan olusan sergi, 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek.

Sergiye iliskin, AA muhabirine açiklama yapan Ahmed, ilk kez Istanbul'da bir kisisel sergi açtigina deginerek, artik herkesin bildigi bir kavram oldugu için sergiye "Barcode" ismini verdigini söyledi.

Ahmed, dünyanin hizla degistigine dikkati çekerek, "Aslinda ben sosyal medya ve para yüzünden degisen dünyadan öncesine gitmeye çalistim. Koronavirüs salginindan sonra dünyanin daha problemli bir yer olacagini düsünüyorum. Insanlarin en büyük probleminin ise parayla kurdugu iliski oldugunu düsünüyorum." ifadelerini kullandi.

Eserleriyle yasadigi çagin gerçekliklerine vurgu yapmayi ve gördügü yanlisliklari elestirmeyi önemsedigini vurgulayan sanatçi, her eserin bir mesaji olmasi gerektigini ifade etti.

Rifaae Ahmed, çalismalarinda ABD'nin Kurucusu Benjamin Franklin'i kurgusal karakter Joker gibi resmettigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu eserlere bir de barkod ekledim. Bu sergiyle tabii ki ziyaretçilere bir mesaj veriyorum. Bizim bugün ve yarin bu dünyadaki en büyük problemimizin parayla kurdugumuz iliski ve ona verdigimiz deger olacagini düsünüyorum. Paranin yerine petrolü ve daha baska seyleri de koyabiliriz. Herkes güçlü olmak istiyor ve herkesin paraya ihtiyaci var. Paraya sahip olanin her seyi yapabilecegini düsünmesini Joker'le anlatmaya çalistim. Bazi tablolarimda kirmizi çizgiler kullandim. Bunlar da aslinda hayatimizdaki sinirlari gösteriyor. Bir de paranin üzerinde bazen kirmizi bazen de altin renginde bir serit görürsünüz, onun gibi olmasini istedim."

Istanbul'daki sanatseverlerin eserlerini görecek olmasinin kendisini heyecanlandirdigini aktaran sanatçi, Viyana, Berlin, Paris, Nürnberg ve Amsterdam'da eserlerinin sergilendigini dile getirdi.

Kelimat Sanat Evi'nin 3 katinda yer alan sergide Rifaae Ahmed'in 35 eseri sanatseverleri bekliyor.
Kaynak: AA