25 Bin Dönüm Arazi Üzerine Kurulacak, Ilk Etabi 1 Milyar Lira Açiklamasi 5 Bin Kisi Çalisacak

Kirikkale Belediye Baskani Mehmet Saygili, Türk Silahli Kuvvetleri’nin (TSK) roket ve füze ihtiyacini karsilayan Roketsan tarafindan Kirikkale’de 25 bin dönüm arazi üzerine kuracagi fabrikanin ilk etapta 1 milyarTL’ye mal olacagini ve 2022 yilinda da insaatina baslanacagini belirtti.

25 Bin Dönüm Arazi Üzerine Kurulacak, Ilk Etabi 1 Milyar Lira Açiklamasi 5 Bin Kisi Çalisacak
Roketsan Genel Müdürü Murat Ikinci’yi makaminda ziyaret eden Kirikkale Belediye Baskani Mehmet Saygili, toplanti sonrasinda açiklamalarda bulundu. Roketsan tarafindan Kirikkale’ye yapilacak fabrika ile ilgili önemli açiklamalarda bulunan Baskan Saygili, "Roketsan tarafindan Kirikkale’mize yapilacak olan yatirim ile ilgili istisarede bulunduk. Sayin Genel Müdürümüz birinci etabi 1 milyar Türk lirasini asacak olan ihalede son asamaya gelindigini, 2022 yilinin ilk aylarinda da insaata baslayacaginin müjdesini bizlerle paylasti" dedi.



"5 bin kisinin çalisacagini düsünüyorum"

Baskan Saygili, Roketsan’in yapacagi yatarimin Kirikkale için bir ümit kaynagi olarak gördügünü belirterek, sunlari kaydetti:

"Türkiye’nin göz bebegi olacak olan yatirim en kisa zamanda tamamlanarak, binlerce gencimize is imkani saglayacak. Sehrimiz için sinif atlatacak bir proje olarak düsünüyorum. Isiklar köyünden, Ahili köyü sinirina kadar gidiyor. 25 bin dönüm tamamlandi. Burasi tamamlaninca Havelasan gibi Türkiye’nin önemli fabrikalari buraya gelecek, buralardan yer isteyecek. Özellikle yan sanayiyi canlandiracak. En iyi iyimserlikle 5 bin kisinin çalisacagini düsünüyorum. Sayin Genel Müdürümüze sehrimize olan ilgileri için tesekkür ediyorum."

"Roketsan ülke genelinde çok ciddi yatirimlar yapiyor"

Roketsan’in yapmis oldugu yatirimlarla Türkiye’nin en önemli firmasindan bir tanesi olduguna deginen Saygili, "Sadece kendi öz kaynaklari ile yapmis oldugu Ar-Ge çalismalari ile birçok ürünü de basariyla hem Türk Silahli Kuvvetleri’mizin hem de kurumlara sunan Roketsan ülke genelinde çok ciddi yatirimlar yapan, havacilikla beraber uzay teknolojilerini de hayata geçirmeye çalisan ülkemizin önemli firmalarindan biri. Roketsan bir birinden farkli gelistirdigi ürünlerin malzemelerini yine farkli tedarikçilerden temin ediyor. Böylelikle de yan sanayinin, sirketlerin gelismesine de katki sagliyor" ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA