Rusya'dan Belarus-Polonya Göçmen Krizini BMGK'ye Tasiyan Batili Ülkelere 'Mazosist' Elestirisi

Rusya'nin Birlesmis Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardimcisi Dmitry Polyanskiy, Belarus-Polonya göçmen krizini BM Güvenlik Konseyine tasiyan Batili ülkelere "mazosist egilim gösterdikleri" elestirisini yöneltti.

BM Güvenlik Konseyindeki Avrupa Birligi ülkeleri Estonya, Fransa ve Irlanda ile ABD, Ingiltere ve Norveç'in talebi üzerine 15 üyeli konsey, kapali oturumda Belarus-Polonya arasindaki göçmen krizini görüstü.

Toplanti sonrasi ortak açiklama yapan Batili ülkelerin temsilcileri, Avrupa'ya göçme arayisindaki kisilerin hayatlarini siyasi amaçlarla tehlikeye atmakla suçladigi Belarus'u kinadi.

Belarus'u, kendisinde artan insan haklari ihlallerinden dikkatleri uzaklastirmak için komsu ülkeleri ve Avrupa Birligi sinirlarini istikrarsizlastirmakla da suçlayan temsilciler, bu taktigin kabul edilemeyecegini ve "Lukansenko rejiminin bölgesel istikrari tehdit ettigini" belirtti.

Belaruslu yetkililere "insanlik disi" bu eylemlere ve insanlarin hayatlarini riske atmaya son verme çagrisi yapan Batili ülkeler, AB'yi Belarus'un bu hibrit operasyonlari karsisinda koruyacaklari açiklamasi yapti.

Rusya'nin Birlesmis Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardimcisi Dmitry Polyanskiy ise Polonya göçmen krizini BM Güvenlik Konseyine tasiyan Batili ülkelere sert elestiriler yöneltti.

Batili ülkeleri "mazosist egilimler" göstermekle elestiren Polyanskiy, Avrupa'ya göçme arayisindaki bu kisilerin Polonya sinirindan geri itildigi, dövüldügü yönündeki haberlerin ise utanç verici oldugunu belirtti.

Kaynak: AA