Ögrenciler Fidanlari Toprakla Bulusturdu

Bayburt Üniversitesinde, ‘Milli Agaçlandirma’ Günü dolayisiyla ‘Gelecege Nefes, Dünyaya Nefes’ temali agaç dikimi etkinligi gerçeklestirildi.

Ögrenciler Fidanlari Toprakla Bulusturdu
Türkiye genelinde gerçeklestirilen Milli Agaçlandirma Günü ‘Gelecege Nefes, Dünyaya Nefes’ programi kapsaminda Bayburt Üniversitesinde, sosyal farkindalik olusturmak ve külliye alanlarinda yesil alanlari zenginlestirmek amaciyla bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsaminda, içerisinde sariçam, hus, akçaagaç, at kestanesi, sögüt gibi türlerin yer aldigi yaklasik 2 bin adet fidan toprakla bulusturuldu. Etkinlige, personel ve ögrenciler yogun ilgi gösterdi.

Bâbertî Külliyesinde gerçeklestirilen agaçlandirma etkinligine Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in yani sira Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdogan, Prof. Dr. Ali Savas Bülbül, Genel Sekreter Nazmi Karabulut, akademik ve idari personeller ile ögrenciler katildi.

Bayburt Üniversitesinin çevre bilinci olusturmak için yesillendirmeye verdigi öneme dikkat çeken Rektör Türkmen; “Milli Agaçlandirma Günü “Gelecege Nefes, Dünyaya Nefes” Programi çerçevesinde Üniversitemizde gerçeklestirdigimiz bu etkinlige katilim saglayan ve destek veren herkese tesekkür ediyorum. Fidan dikmek üzere bir araya geldigimiz etkinligimizle; özellikle çocuklarimiza, gençlerimize çevre ve doga bilincini asilamayi hedefliyoruz. Agaç sevgisini gelistirmek çevre farkindaligi olusturmak için bu tür faaliyetlerin çok önemli oldugunu biliyoruz. Gelecegimizin umudu gençlerimizin bundan sonra da yasadiklari yerleri agaçlandirarak doganin en yakin dostu kalacaklarina ve ‘Milli Agaçlandirma’ kampanyasina her zaman destek olacaklarina da eminim.” diye konustu.

Kaynak: İHA