Esenler Belediyesi'nden Hülya Koçyigit'e Onur Ödülü

Esenler’de bu yil 2’ncisi düzenlenen ‘Esenler Film Günleri’ kapsaminda Türk sinemasinin usta oyuncusu Hülya Koçyigit’e onur ödülü takdim edildi.

Esenler Belediyesi'nden Hülya Koçyigit'e Onur Ödülü
Esenler Belediyesi tarafindan düzenlenen ‘Esenler Film Günlerinin’ 2’ncisi, bu yil “Göç” temasiyla sanatseverlerle bulustu. 2’nci Esenler Film Günleri’ne Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu’nun yani sira Il Kültür Turizm Müdürü Dr. Coskun Yilmaz ve çok sayida Esenlerli sanatsever katildi.

Film Günleri’nin açilisi oyuncu Kadir Çöpdemir’in sunumuyla Dr. Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi’nde yapildi. Gecede Türk sinemasinin usta oyuncusu Hülya Koçyigit, Iranli usta oyuncu Homayoun Ershadi ve sinema elestirmeni Burçak Evren onur ödülüne layik görüldü.

Onur ödüllerinin takdiminden sonra Türk Sanat Müziginin usta yorumcusu Melihat Gülses, Hülya Koçyigit’in oynadigi filmlerde dinlenilen sarkilari seslendirdi.

“Esenler halki beyaz perdede dünü, bu günü yarini görsün istiyoruz”

2’nci Esenler Film Günleri’nde konusan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, “Hülya Koçyigit dedigimizde kimimizin aklima annemiz gelir, kimimizin aklina bacimiz gelir. Onun filmlerinde hangi filmini izlerseniz izleyin hayatinizin bir parçasini bulmamaniz mümkün mü? Mutlaka hayatinizin bir parçasini orada bulursunuz. Ya hüznü bulursunuz ya mutlulugu bulursunuz. Ya aciyi bulursunuz ya sevinci bulursunuz ama bir seyi orada bulursunuz. Iste bir seyi buldugumuz o sinema aslinda bugün çagimizin evet geçmisiyle gelecegi arasindaki köprüyü kurmada da çok önemli bir gelisim mekanizmasi. O açidan istiyoruz ki Esenler’in çocuklari, insanlari, hanimlari, beyleri, en serefli ikamet edicileri olan insanlarimiz, beyaz perdede dünü, bugünü ve yarini görsün. Dünü, bugünü, yarini görerek yasadigi topragin farkina varsinlar, yasadigi topragin hikayesini ögrensinler istiyoruz” açiklamasinda bulundu.

“Bu sinema günleri dilerim sonsuza kadar devam devam eder”

Türk sinemasinin usta ismi Hülya Koçyigit ise, “O kadar güzel sözler edildi ki gerek sinemamiz için gerek bu ilçenin çok degerli baskani için. Sonuna kadar hak ediyor. Bu ilk bulusmamiz degil, bu ilçeye baskanlik ettigi günden beri birçok defa kültür ve sanatimiz için ne kadar saygili ne kadar özverili ne kadar gönülden yer açtigina sahit oldum. Onun isin tekrar tekrar tesekkür ediyorum. Bu sinema günleri dilerim sonsuz kadar var olur, bu gecenin insanlari da bahtiyar olur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA