Kahramanmaras'ta 200 Ton Atik Araç Lastigi Toplandi

Kahramanmaras’ta 54 araç ve 110 personelin katilimiyla sehrin çesitli bölgelerinde sivrisinek üreme alanlarinin yok edilmesine yönelik 200 ton araç lastigi topladi.

Kahramanmaras'ta 200 Ton Atik Araç Lastigi Toplandi
Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi her yil rutin olarak sürdürdügü sivrisineklere karsi kislak mücadelesine basladi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi koordinesindeki 54 araç ve 110 personelle gerçeklestirilen çalismalarla, insanlara psikolojik rahatsizlik veren ve sayisiz hastalik bulastiran sivrisineklerin popülasyonlari kontrol altinda tutuluyor.

Sicak ve nemli alanlarda üreyen zararlilara karsi çalismalar; su birikintileri, bina bodrumlari, rögarlar, kapali kanallar, fosseptik çukurlari ve çevreye rastgele atilmis araç lastikleri ve kalorifer kazan dairelerinin bulundugu alanlarda sürdürülüyor. Sivrisinek üreme kaynaklarinin azaltilmasinin hedeflendigi çalismalar sonucu, kimyasal kullanimini da azaltilarak çevre ve su kirliliginin de önüne geçiliyor.

Kislak mücadelesi kapsaminda önemli bir sinek üreme alani olan ve çevreye rastgele atilan araç lastikleri de tek tek toplaniyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekiplerince sürdürülen çalismalar kapsaminda sehir genelinde 200 ton atik araç lastigi toplandi. Hem çevre kirliligi önlendi hem de atik lastikler geri dönüsüme kazandirildi. Yapilan açiklamada, zararlilarla mücadelenin araliksiz devam ettigi belirtildi.
Kaynak: İHA