Yollarin Konforu Artti, Köye Dönüs Basladi

Samsun Büyüksehir Belediyesi Terme ilçesi Örencik Mahallesi’nin yol problemini ortadan kaldiriyor.

Yollarin Konforu Artti, Köye Dönüs Basladi
Traktörlerin dahi gitmekte zorlandigi yolun önemli bir bölümünü betonla kaplayan belediye, ulasimi konforlu hale getiriyor. Örencik Muhtari Dursun Ali Güney, göç veren mahallesinin artik göç almaya basladigini söyledi.



Samsun’un en eski kirsal yerlesimlerinden biri olan Terme’nin Örencik Mahallesi’nde Büyüksehir Belediyesi ekipleri yogun bir sekilde çalisiyor. Samsun’a 96 kilometre, ilçeye ise 38 kilometre uzaklikta bulunan 400 yillik 250 hanenin yasadigi mahallenin yollari konforlu hale getiriliyor. Özelikle yazin gurbetteki vatandaslarin da memleketlerine tatile gelmesiyle nüfusu artan mahallenin yollarina nester vuruluyor.

Örencik ile Ambartepe ve Ilimdag Mahallelerini de birbirine baglayan 9 kilometrelik grup yolu Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim Onarim Dairesi Baskanligi’nin yatirimiyla rahata kavusuyor. Güzergahin 4 kilometrelik kismina beton yol yapan belediye, kalan 5 kilometrelik bölümü ise 2022 yilinda tamamlayacak. Vatandaslarinin büyük bölümü sehir disinda yasayan Örencik’te yolun yapilmasiyla nüfus da artmaya basladi.

Ulasim konforlu hale gelmesiyle gurbetten geri dönüs yapan mahalle sakinleri, atil durumda kalan evlerini restore ediyor.

Beton grup yolunun hizmete girmesiyle yasanan degisimi anlatan Örencik Muhtari Dursun Ali Güney, göç veren mahallesinin göç almaya basladigini söyledi.

Yolun konforunun yükselmesinde büyük memnuniyet duyduklarini ifade eden Muhtar Güney, “Yolumuz çok kötüydü. Yazin tozdan, kisin yagmur çamur, kasis ve çukurdan dolayi çilemiz çoktu. Yol yapilinca çilemiz kalmadi. Yolun yapildigini duyan gurbetteki özellikle emekli hemsehrilerimiz, geri dönüs yapmaya basladi.

Kesin dönüs yapanlardan evi olanlar onariyor, olmayanlar ise ev yapiyor. Nüfusumuzun artmasiyla köyümüz senleniyor. Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir ve ekibinden Allah razi olsun” diye konustu.

Yolun hayatlarini degistirdigi dile getiren mahalle sakini Haydar Cüre ile Baris Demir, “Köye iki kez geliyorsak üçüncüsünde sanayiye gidiyorduk. Yollarimiz çok bozuktu. Araçlar çikamaz, sürekli akis kirardi. Makaslar zarar görürdü ve araçlarimizi çekmek zorunda kalirdik" dedi.

Kaynak: İHA