Lübnan'in En Eski Ingilizce Gazetesi 'The Daily Star' Ekonomik Kriz Nedeniyle Kapandi

Yaklasik 70 yillik yayin hayatiyla Lübnan'in en eski günlük Ingilizce gazetesi konumunda bulunan "The Daily Star" ekonomik kriz nedeniyle kapatildi.

Lübnan basininda yer alan haberlere göre The Daily Star Genel Yayin Yönetmeni Nadim Ladki, tüm çalisanlara gönderdigi e-postayla gazetenin ve internet sitesinin kapatildigini duyurdu.

Ladki, mesajinda, "Buruk bir kalple, The Daily Star çalisanlarinin tümünün 31 Ekim 2021 itibariyla isten çikarildigini üzülerek belirtmek zorundayiz." ifadelerini kullandi.

Kamel Mrowa tarafindan 1952'de kurulan gazete son yillarda ciddi ekonomik kriz içindeydi. Bu nedenle geçen yil günlük gazetenin basimi durdurulmustu. Gazetenin internet sitesi de 13 Ekim'den bu yana düzenli bir sekilde güncellenmiyordu.

- Yayin hayatinda sikintilar eksik olmadi

Lübnan'in en eski günlük Ingilizce gazetesi The Daily Star, daha önce de çesitli nedenlerle yayin hayatina ara vermek zorunda kalmisti.

Ülkede 1975-1990 yillarindaki iç savas döneminde iki kez yayinini durduran gazete savasin ardindan 1996'da yeniden okurlariyla bulustu. Gazete 2009'da yine ekonomik kriz nedeniyle bir süre yayimlanamadi.

Gazetenin sahibinin eski Basbakan ve Müstakbel Hareketi lideri Saad Hariri oldugu iddia ediliyor. Hariri ailesine ait Müstakbel televizyonu da yine ekonomik kriz nedeniyle iki yil önce kapatilmisti.

Lübnan'daki iç savasin sona ermesinin ardindan basta Körfez ülkeleri olmak üzere birçok Arap medyasinin merkezi Beyrut olmustu.

Ancak son birkaç yildir ekonomik kriz ve Lübnan ile yasanan siyasi gerilimler nedeniyle Körfez medyasi Birlesik Arap Emirlikleri'ne ya da Suudi Arabistan'a tasiniyor.

Kaynak: AA