Yeniden Cezaevine Gönderilen Hükümlünün Yegeni; 'Amcam Kaçak Degil, 5 Yildir Tutukluydu'

Denizli’de hakkinda verilen cezanin onanmasinin ardindan yeniden tutuklanan hükümlünün yegeni, “Amcam söylendigi gibi kaçak degil, 5 yildir cezaevindeydi ve halen korana izninde bulunuyordu” dedi.

Yeniden Cezaevine Gönderilen Hükümlünün Yegeni; 'Amcam Kaçak Degil, 5 Yildir Tutukluydu'
Denizli’nin Sevindik Mahallesinde 10 Agustos 2015 günü meydana gelen olayda, Ibrahim Çakir ile Mehmet Tetikel arasinda yasanan kavgada boynu kirilan Mehmet Tetikel hayatini kaybetti. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Ibrahim Çakir, 5 yil Denizli’deki kapali cezaevinde kaldiktan sonra iyi hali göz önünde bulundurarak Izmir – Foça Açik Cezaevine nakledildi. Geçtigimiz Ekim ayinda korona virüs tedbirleri kapsaminda cezaevinden izinli olarak çikan Ibrahim Çakir, yargilanma süresinin tamamlanmasinin ardindan 18 yil hapis cezasina çarptirildi. 7 Ekim 2021 tarihinde hakkinda yakalama karari çikartilan Ibrahim Çakir, dün yasadigi Çal ilçesine Dayilar Mahallesinde gözaltina alinarak islemlerinin ardindan yeniden cezaevine teslim edildi.

Ailesi kaçak iddialarina tepki gösterdi

Ibrahim Çakir’in yeniden tutuklanmasiyla ilgili olarak sosyal medyada “6 yildir kaçak oldugu” veya “Cezaevinden firar ettigi” seklinde yorumlar yapildigini belirten yegeni Oguzhan Çakir, “Bu paylasimlari görünce, ailecek çok üzüldük. Amcam, istemeden bir arkadasinin ölümüne neden oldu. Sonra evden esyalarini alarak, karakola gidip kendisi teslim oldu. 5 yil kapali cezaevinde kaldiktan sonra Foça Açik Cezaevine nakledildi. Iyi halinden dolayi korona iznine çikartildi. Onu 25 Ekim 2020 tarihinde bizzat kendim gidip Izmir’den alip geldim ve halen izni devam ediyordu. Bu insan kaçak degil. Dayilar Mahallesine yerlesti ve aksamlari agabeyinin kahvehanesini isletiyordu. Bir anda jandarmalar gelip alip götürdü. Ne oldugunu anlamadik. Sonradan cezasinin kesinlestigini ögrendik” dedi.

Kaynak: İHA