Uluslarasi Adana Lezzet Festivali'nde Yöresel Ürünlere Yogun Ilgi

Adana’nin Kozan Ilçe Belediyesi, bu yil "Cografya Lezzettir" temasiyla gerçeklesen ‘5. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali’nde, yöresel ürünler standi açti. Stantta cografi isaret belgesi ile markalasan Kuytucak Nari ve Kozan Portakali ziyaretçilerin dikkatini çekmeyi basardi.

Uluslarasi Adana Lezzet Festivali'nde Yöresel Ürünlere Yogun Ilgi
Adana’da bu yil 5.si düzenlenen Uluslararasi Adana Lezzet Festivali’ne katilan Kozan Belediyesi, yöresel ürünleri ile sahne aldi. Kozan Belediyesi tarafindan açilan stantta yer alan cografi isaretle tescilli Kozan Portakali ve Kuytucak Nari, ziyaretçilerin yogun ilgisini çekerken nar eksisi, eriste, karakilçik bulguru, portakal lokumu, reçeli, kantaron yagi ve tarihi dokularin ahsap islemeler de yer aldigi hediyelik ürünler yogun ilgi gördü.

Yöresel ürünler merkezinde hazirlanan ürünler ile festivalde görücüye çikan Kozan Belediyesi’nin Isletme Istirakler Müdürü Burak Kamali, “Kozanli kadinlarin ürettigi el emegi ve yörenin lezzet degerini tasiyan ürünlere ilginin yogun olmasinin mutlu edici oldugunu kaydetti.

Kozan Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Gökhan Sögüt, Kozan’in lezzetlerini Adana’ya tasidiklarini kaydederek, “Standimizda pekmez çesitleri, portakaldan üretilen ürünler, nar serbeti, zeytin, nar kolonyasi ve çok fazla ürün ile Adanalilarin karsindayiz. Beklentimizin üzerinde bir ilgi var ve çok mutlu olduk. Kozan’in ve degerlerinin tanitimi için güzel bir etkinlik oldu. Kozanli olmaktan gurur duyuyoruz” diye konustu.

Adana Tüm Muhtarlar Dernegi Baskani Ata Ögün, narenciye de Türkiye’nin bir numarali ilçesi Kozan diyerek, “Belediye baskanimiza sevgilerimizi saygilarimizi sunuyoruz. Çok güzel bir stant olmus. Hediyelik ürünlerimizi buradan Türkiye’nin birçok il ve ilçesine yolluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA