Uluslararasi Turizm Ve Lezzet Festivali 'Gastro Afyon' Tanitimi Istanbul'da Gerçeklesti

Uluslararasi Turizm ve Lezzet festivali ‘Gastro Afyon’ tanitimi Istanbul’da yapildi. Tanitim festivaline sanatçilar, gurmeler ve usta sefler katildi. Festival’de sunumu yapilan yemekler ve içecekler katilimcilardan tam puan aldi.

Uluslararasi Turizm Ve Lezzet Festivali 'Gastro Afyon' Tanitimi Istanbul'da Gerçeklesti
Afyonkarahisar’a özgü lezzetlerin misafirlere tanitimi yapilan günde, manda kaymagi, ekmek kadayifi, sucuk, lokum ve hashasli çörek basta olmak üzere Afyonkarahisar’a özgü lezzetler misafirlere sunuldu.

Afyon’un lezzetlerini dünyaya tanitmak amaciyla gerçeklesen gastronomi bulusmasina Türkiye’nin dört bir yanindan ünlü sefler katildi.

Ayrica etkinlige, Erhan Yazicioglu gibi ünlü isimler de katildi.

Tanitimda sunulan yemekler ve tatlilar katilimcilardan tam puan aldi.

Afyon’un lokumundan 1,5 metre boyunda Türk bayragi

Festival’de yaptiklari yemeklerle katilimcilari mest eden sefler, Afyon’un meshur lokumlarindan 1,5 metrelik Türk bayragi yapti.

Etkinlikte konusan Afyonkarahisar Belediye Baskan Yardimcisi Süleyman Karakus, “Degerli katilimcilar malum oldugu üzere 14, 17 Ekim arasinda Afyonkarahisar’da uluslararasi gastronomi festivalimizi düzenleyecegiz insallah. Çesitli ülkelerden, hem Türkiye içinden hem çesitli ülkelerden katilimcilarimiz olacak. Gastronomi sehirlerinden katilimlarimiz olacak. Hem etkinlik, hem festival, hem lezzet üçü bir arada. Termalin, tarihin, lezzetin, sporun baskenti olan sehrimize tüm Türkiye’deki hemserilerimizi diyelim ve tüm dünyadaki insanligi davet ediyoruz” dedi.

Festival tanitimina katilan sanatçi Erhan Yazicioglu, “Yemekler tabii ki çok güzeldi ama daha da güzel olan, su birliktelik, Türkiye’nin her tarafindan gelen asçilarin bir araya gelmesi, birbirlerini desteklemesi. Bu öyle güzel bir örnek ki, herkesin bu örnekten hareketle birlik beraberlige biraz daha önem vermesi, dört elle sarilmasi lazim. Bizi, ülkemizi kurtaracak olan budur. Afyon tabii ki dünyaya nam salmis bir sehir. Yemekler olsun, tatlilar olsun, ben de çok uzak degilim. Arada gidip geliyorum. Hatta bir kere çok iyi hatirliyorum. Sirf ekmek kadayifi için Afyon’a gidip gelmistim” dedi.

Kaynak: İHA