Kadinlar Meme Kanserine Karsi Bilgilendirildi

Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkindalik Ayi kapsaminda Merkezefendi Belediyesi Kadin Çocuk Yasam Merkezleri’nde seminer düzenlendi.

Kadinlar Meme Kanserine Karsi Bilgilendirildi


Merkezefendi Belediyesi Merkezefendi’de yasayan kadinlari sagliktan sosyal hayata, egitimden spora birçok alanda bilgilendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Merkezefendi Belediyesi, Dünya Saglik Örgütü tarafindan belirlenen 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkindalik Ayi’ kapsaminda ‘Meme Kanseri Farkindalik Semineri’ düzenledi.

Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan da düzenlenen seminere katildi.

‘Meme Kanseri Farkindalik Seminerleri’ Merkezefendi, Gümüsçay, Sevindik, Akkonak ve Servergazi Kadin Çocuk Yasam Merkezleri’nde Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmani Op. Dr. Umut Faydaci ve Ege Kent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmani Op. Dr. Mustafa Tekin’in katilimiyla gerçeklestirildi.

Seminerde, meme kanserinin Türkiye’de kadinlarda en sik görülen kanser türü oldugunu söyleyen Op. Dr Umut Faydaci katilimcilari bilgilendirdi. Erken teshisin hayat kurtardiginin vurgulayan Op. Dr. Umut Faydaci, “Kadinlarda yaygin olarak görülen meme kanserinde kadinlar bu konuda çekiniyorlar. Ilk olarak her ay 15 dakika ayirarak kendimizi kontrol etmemiz büyük önem tasiyor. Teknolojinin ve ilaç sektörünün gelismesiyle birlikte tedavilerimizde büyük oranda basari sagliyoruz. Bu noktada erken teshis çok önemli. Temennimiz kanserin ilk evlerinde müdahale edebilmek. Kansere yakalanmamak için sizlerin de gerekli bilgiye sahip olmasi gerekiyor. Bizler de bu amaçla buradayiz” dedi.

Seminere katilan kadinlar da merak ettikleri sorulari Op. Dr Umut Faydaci’ya yönelterek cevap aldilar.

“Meme kanserinde erken tani, erken teshis ve tedavi çok çok önemli”

Meme kanserinde erken tani, erken teshis ve tedavinin çok önemli oldugunu belirten Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, “Bizleri yalniz birakmadiginiz için çok tesekkür ediyorum. Bir kadin baskan olarak Merkezefendi’de yasayan kadinlarimizin sagligi, bilinçlendirilmesi çok önemli. Meme kanserinin farkindaligi da çok önemli. Kadinlarda fazla görülen bir kanser türü maalesef. Sik sik kontrol edilmesi gereken bir durum. Meme kanserinde erken tani, erken teshis ve tedavi çok çok önemli. Bu anlamda sizlerin de en kisa zamanda belirli araliklarla kontrol edilmeniz gerekiyor. Asla bunu ihmal etmeyin. Sizler iyi olmazsaniz, saglikli olmazsaniz, mutlu olmazsaniz ne o aile mutlu olur ne de çocugunuz mutlu olur. Bir baskan olarak degil bir kadin olarak her zaman yaninizdayim. Her türlü talebinizi bu merkezlerimize bildirebilirsiniz. Hepinize saglikli günler diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA