'Nazarin' Filmi Fotograf Sergisi, Istanbul Sanat Müzesi'nde Sanatseverlere Kapilarini Açti

Ünlü yönetmen Luis Buuel’in basyapitlarindan sayilan ‘Nazarin’ filminin kamera arkasi sergisi, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Meksika Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hermandez ve sinema dünyasindan çok sayida önemli isminin katilimiyla Istanbul Sinema Müzesi’nde açildi.

'Nazarin' Filmi Fotograf Sergisi, Istanbul Sanat Müzesi'nde Sanatseverlere Kapilarini Açti


1958’de Meksika’da çekilen ve “Meksika’nin Gözü” olarak tanimlanan Manuel lvarez Bravo’nun kamera arkasi görüntülerinden olusan sergi, Kültür ve Turizm Bakanligi, Sinema Genel Müdürlügü, Televisa Vakfi (Fundacin Televisa), Meksika Büyükelçiligi, Film Yönetmenleri Dernegi ve Istanbul Sinema Müzesi isbirligi ile düzenlendi.

Serginin açilisina Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, Meksika Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hermandez, Meksika Istanbul Baskonsolosu Julio Ezcobedo Flores, Venezuella Istanbul Baskonsolosu Lisette Margarita Hernandez Marquez, Televisa Vakfi Baskani Alicia Lebrija, Beyoglu Kaymakami Mustafa Demirelli, Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, Sinema Genel Müdürü Erkin Yilmaz, Istanbul Sinema Müzesi Isletme Genel Müdürü Ceyhun Tuzcu katildi.



Küratörlügünü Hector Orozco’nun üstlendigi sergiye sinema dünyasi da büyük ilgi gösterdi. Film Yönetmenleri Dernegi Baskani Reis Çelik’in yani sira Atilla Dorsay, Biket Ilhan, Ezel Akay, Yilmaz Atadeniz, Ercan Kesal gibi sinema dünyasinin önde gelen isimleri de davetliler arasinda yer aldi.

“Istanbullu kültür sanat etkinliklerine doyacak”

Açilista konusan Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, “Uzun bir aradan sonra normallesme kültür sanata da yansimaya basladi.

Bu bizi çok sevindiriyor. Istanbul, dünyada kültür sanatin baskentlerinden biri. Bu tarz uluslararasi etkinliklerle taçlandirmak da bizim öncelikli görevimiz. Ben öncelikle Meksika Büyükelçiligi’ne vermis olduklari destekten dolayi bir kez daha tesekkür etmek istiyorum. Nazarin sergisinin Madrid’ten sonra ikinci duraginin Istanbul seçilmesi bizi sevindiriyor” dedi.



“Kis boyu özlemis oldugumuz kültür sanat etkinliklerine Istanbullu doyacak”

Pandemi sonrasi kültür sanatin da hizli bir sekilde normallesmeye ihtiyaci oldugunu vurgulayan Bakan Ersoy, “En hizli sekilde biz de bakanlik olarak elimizden gelen destegi veriyoruz. Birçok kültür ve sanat etkinligine basta yerel olmak üzere simdi uluslararasi etkinliklere de ev sahipligi yapmak için çalismalarimizi baslattik. Insallah bu rüzgâr, Ekim ayi sonu gibi hizlanacak ve kis boyu çok özlemis oldugumuz kültür sanat etkinliklerine Istanbullu doyacak. Asamali olarak bu etkinliklerimizi büyüksehirlerimize, Ankara, Izmir ve diger sehirlerimize kaydiracagiz” diye konustu.



Bakan Ersoy, Beyoglu Kültür Yolu projesinin 3 yil önce birçok yapinin restorasyonuyla basladigini belirterek, “Restorasyonlar tamamlandi, binalar hizli bir sekilde hizmete giriyor. En son bacagi olan Atatürk Kültür Merkezi’ni de 29 Ekim’de hizmete açiyoruz ve çok büyük etkinliklerle Beyoglu Kültür Yolu’nun ikinci asamasina geçiyoruz. 29 Ekim itibariyle de iki hafta boyunca çok yogun etkinliklerle Istanbullulari kucaklayacagiz. Kültür ve sanatin pandemi dönemi öncesi günlerine dönmesi için Kültür ve Turizm Bakanligi olarak ilk adimi atacagiz“ dedi.



Meksika Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hermandez de konusmasina Bakan Ersoy’a desteklerinden dolayi sükranlarini sundu.

Açilisin ardindan davetliler Atlas 1948 Sinemasi’nda gösterilen Nazarin filmini izledi.
Kaynak: İHA