Alanya'da 'Yoldan Çikan Oyun'un Tanitimi Yapildi

Alanya Belediye Tiyatrosu (ABT) oyuncularinin sahneleyecegi "Yoldan Çikan Oyun"un tanitimi yapildi.

Henry Lewis, Jonathan Sayer ve Henry Shields'in yazdigi, yönetmenligini ise Ferdi Dalkiliç'in üstlendigi oyunun tanitim toplantisi Alanya Kültür Merkezinde (AKM) yapildi.

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, gazetecilere, kültür ve sanat alaninda liderliklerini devam ettireceklerini söyledi.

Salgin nedeniyle herkes gibi kendilerinin de etkinliklere az da olsa ara vermek zorunda kaldiklarini anlatan Yücel, "Pazartesi günü 59. oyun ile Alanya'da sanatseverlerin karsisina çikiyoruz. Sanatçilarimiz bu zamana kadar da yaklasik 500 defa sahne aldi ve Alanya ölçegine göre 121 bin seyirciye ulastik. Sadece bölgemizde degil, ulusal ve uluslararasi alanda da turnelerimiz oldu. Bu da Alanya Belediyesinin, tiyatro ekibinin ne kadar basarili isler ortaya çikardiklarinin bir göstergesidir." diye konustu.

Oyunun yönetmeni Ferdi Dalkiliç ise bu yil hazirladiklari repertuvarlarda seyircileri daha çok eglendirerek, salginin izlerinden biraz daha uzaklastirmak istediklerini söyledi.

Bununla ilgili de "Yoldan Çikan Oyun"u uygun bulduklarini anlatan Dalkiliç, "Oyuna, Alanya Belediye Tiyatrosu'nun profesyonel kadrosuyla basarili bir sekilde hazirlandik. Kaçirilmamasi gereken keyifli bir oyun. Sanatseverleri bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

Nejat Koper, Mustafa Erman Dogan, Vedat Akbulut, Firat Onur Deniz, Nilay Kara, Birke Muratal Dogan, Burak Kaya, Esra Tigli Kutertan'in rol aldigi oyunun müzigi, Selçuk Yilmaz, kostüm tasarimi Berfin Ilhan, isik tasarimi ise Halit Akgül tarafindan yapildi.

Ilk gösterimi 11 Ekim Pazartesi günü yapilacak oyun ekim ayi boyunca her cuma, cumartesi seyirci ile bulusacak. 8 yas ve üzeri seyirci kitlesine hitap eden ve iki perdeden olusan oyunda, Havershan Malikhanesi'nde geçen bir cinayet oyununu sahneleyen tiyatro ekibinin basindan geçen komik durumlar anlatiliyor.

Kaynak: AA