Mardin'de Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi Kapasitesini Artirdi

Mardin Büyüksehir Belediyesi Sokak Hayvanlari ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanlarinin daha saglikli bir ortamda tedavi edilebilmeleri için yeni projelerle çalismalarina devam ediyor.

Saglik Isleri Daire Baskanligina bagli Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi ve Hayvan Hastanesinde röntgen cihazi yenilendi, biyokimya ve hemogram cihazlarinin eksiklikleri giderildi.

Araçlarin daha temiz ve steril bir ortamda kazali ve yarali canlari alabilmesi için basinçli araç yikama makinesi alindi. Çamasirhane bölümüne alinan sanayi tipi kurutma ve yikama makineleriyle hayvanlar için kullanilan malzemeler yikanarak daha hijyenik hale getiriliyor. Laboratuvar tüm cihazlariyla aktif bir sekilde sokak hayvanlarinin hizmetine alindi.

Sokak hayvanlarinin daha iyi bir ortamda tedavi ve kisirlastirilmasi için rehabilitasyon merkezinin alaninda genisletme çalismalari devam ederken merkez içerisinde bulunan bölümlerde ise iyilestirme çalismalari yapiliyor. Sokak hayvanlarinin kaldigi bölümlerin üzeri kisin yagmurdan yazin ise günesten korunmasi için kapatildi. Yerler hayvanlar için daha uygun hale getirildi. Yapilan otomatik sulama sistemi ile kimsenin yardimi olmadan hayvanlar istedigi zaman su ihtiyacini giderebilecek.

Merkezde son 3 ayda 310 kisirlastirma operasyonu gerçeklestirilirken, 466 sokak hayvani ise tedavi edildi.

Kaynak: AA