Kovid-19 Asisi Üreten Moderna'nin Kuruculari, Forbes'in En Zenginler Listesine Girdi

ABD'li ilaç firmasi Moderna'nin kuruculari, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini döneminde ilk defa Forbes dergisinin en zenginler listesinde yer aldi.

Forbes'in açikladigi ABD'nin en zengin 400 isadami listesinde, bu yil ilk kez Kovid-19 asisi üreten Moderna'nin kuruculari yer aldi.

Biyoteknoloji firmasinin kurucularindan Noubar Afeyan, yönetim kurulu üyesi Robert Langer ve yatirimcilarindan Timothy Springer'in, Forbes listesine ilk defa giren 44 milyarder arasina katilan isimler oldugu bildirildi.

Beyrut'ta Ermeni bir ailenin çocugu olarak dünyaya gelen ve Lübnan iç savasi sirasinda ABD'ye göç eden Moderna'nin baskani Afeyan'in servetinin yaklasik 5 milyar dolar oldugu belirtildi.

Kovid-19 döneminde dünya genelinde bir çok isyeri kapanmak zorunda kalirken, Kovid-19'a karsi gelistirdikleri asi sayesinde firma sahipleri ABD'nin en zengin 400 kisisinden biri oldu.

Çogu finans, teknoloji ve saglik sektörü yatirimcisi 400 milyarderin geçen yilki ultra zenginlerden yüzde 40 daha varlikli oldugu kaydedildi.

Kaynak: AA