Iki Doz Covid-19 Asisi Uygulanmasinda 'Mavi Kategori'ye Ulasan Il Sayisi 24 Oldu

Saglik Bakanliginca, korona virüsle mücadele kapsaminda baslatilan asilama programi hizla devam ediyor. Bu kapsamda iki doz asilama oraninda nüfusunun yüzde 75’i ve üzerine ulasan il sayisi 24 oldu.

Iki Doz Covid-19 Asisi Uygulanmasinda 'Mavi Kategori'ye Ulasan Il Sayisi 24 Oldu
Saglik Bakanligi tarafindan korona virüs ile mücadele kapsaminda baslatilan asilama programi hizla devam ediyor. Bu kapsamda iki doz asilama oraninda nüfusunun yüzde 55’i ve altinda kalanlar kirmizi, yüzde 55 ile 65’i arasinda olanlar turuncu, yüzde 65 ve 75 arasinda kalanlar sari, 75 ve üzerine ulasanlar ise mavi kategoride yer aliyor. Covid-19 Bilgilendirme Platformu üzerinden her gün yayimlanan günlük asilama oranlarina göre 6 Ekim Çarsamba günü itibariyle mavi kategoriye ulasan il sayisi 24 oldu.

Öte yandan en az iki doz asi uygulananlarin oraninin en yüksek oldugu 10 il, Kirklareli, Mugla, Ordu, Amasya, Çanakkale, Eskisehir, Edirne, Osmaniye, Balikesir ve Burdur oldu. En az iki doz asi yapilanlarin oraninin en düsük oldugu iller ise Sanliurfa, Batman, Diyarbakir, Mus, Mardin, Bitlis, Siirt, Bingöl, Agri ve Bayburt olarak siralandi.
Kaynak: İHA