Genç Kadinin Basörtüsünü Çikarip Hakaret Ettikleri Iddia Edilmisti Açiklamasi Saniklar Suçlamalari Kabul Etmedi

Izmir’de bir dolmusun geri manevra sirasinda çarptigi 23 yasindaki Rabia Yilmaz’a küfürler eden soförün 8 yil 4 ay, genç kizin basörtüsünü zorla çikararak, “Sen AK Parti’nin köpegisin” diye bagirip kafasina ve sirtina defalarca vurdugu iddia edilen esinin ise 11 yil 4 aya kadar hapis cezasi istemiyle yargilandigi davanin ilk durusmasi görüldü. Ilk kez hakim karsisina çikan saniklar, üzerine atili suçlari kabul etmedi.

Izmir’in Karabaglar ilçesinde geçtigimiz Kurban Bayrami’nin 3. günü yasanan olayda 23 yasindaki Rabia Yilmaz, saat 18.30 siralarinda iki kisinin sözlü ve fiziki saldirisina maruz kaldi. ATM’den para çektigi sirada Buca-Bornova hattinda çalisan Ramazan E. isimli dolmus soförünün minibüsü ile üzerine dogru geri manevra yaptigini ve aracin altinda kalma tehlikesi atlattigini savunan Yilmaz, soför ile tartisti. Ramazan E.’nin esi Yeliz E. ise Yilmaz’a küfürler savurarak özür dilemesini istedigi ve sonrasinda araçtan inerek Yilmaz’in basörtüsünü çikarip, “Sen AK Parti’nin köpegisin” diye bagirarak kafasina ve sirtina defalarca vurdugu iddia edildi.

Olayla ilgili Izmir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yapilan sorusturma tamamlanip iddianame hazirlandi. Olayin anlatildigi iddianamede, Rabia Yilmaz’in olayin ardindan aldigi saglik raporunda, vücudunun çesitli yerlerinde 10 santimetrekare ve 3 santimetrekarelik ekimozlara rastlandigi ifade edildi.

Olay nedeniyle 8 yil 4 aya kadar hapis cezasi istemiyle yargilanan Ramazan E. ve 11 yil 4 aya kadar hapis cezasi istemiyle yargilanan esi Yeliz E. ilk kez hakim karsisina çikti. Izmir 43. Asliye Ceza mahkemesindeki durusmaya tutuksuz saniklar Ramazan E. ve Yeliz E. ile birlikte magdur Rabia Yilmaz ve taraf avukatlari katildi.

Mahkemede verdigi ifadesinde, olay günü Covid-19 asisi olmak üzere esi Yeliz E. ile birlikte evden çiktiklarini söyleyen dolmus soförü Ramazan E., “ATM’ye ugradik. Benim isim bitince arabada bulunan esimin yanina gittim, araç ile geri gelirken Rabia Yilmaz’a dokunmusum, bu dogrudur. Benim aracimi çalistirip hareket etmem ve Rabia Yilmaz’a dokundurdugum mesafe 1 metredir. Ben geri geri gittim, aynalari kontrol ettim fakat aracim büyük oldugu için göremedim. Kendisinden özür dilemek için camdan bakinca hakaretler isittim. Pez…k, gerizekali diye hitapta bulundu, bunun üzerine karsi tarafin bayan olmasi sebebi ile esime ilgilenmesini söyledim. Esim de kendisine ‘Bir bayan olarak bu kelimeler size yakisiyor mu?’ deyince ayni cümleleri esime sarf etti. Esim kendisini uyardi özür dilemesini istedi, kendisi hala hakaret etmeye devam etti. Esime agza alinmayacak bir cümle kullandi, esime o…u diye hitap etti. Esim ‘Derhal özür dilemelisin’ dedi.

‘Kendine güveniyorsan bana özür dilet bakalim’ dedi.

Esimin yüzüne tükürerek tokat atti. Esim de kendisini korumak adina karsilik verdi. Sonradan ben müdahale etmeye basladim, Rabia Yilmaz’in ense kismindan tutup çektim, esimi de kolundan tutarak arabaya bindirdim ve oradan uzaklastim” diyerek suçlamalari kabul etmedigini söyledi.



“Tokat atinca kendimi korumak amaciyla ben de bir tane yüzüne vurdum”

Esinin olay günü ATM’ye para yatirdigini ve yolun karsisina geçmek için geri manevra yapmalari gerektigini söyleyen Yeliz E. ise, “Geri giderken esim Rabia Yilmaz’a degmis. Kendisi küfürlere basladi, biz saskinlik içinde kaldik. Rabia Yilmaz, bagirip çagirmaya ve hakaretlerine devam etti, kendisine bir bayan olarak yakistirmadigimi söyledim. Olayi biz büyütmedik kapattik. Kendisini tanimayiz, bilmeyiz. Biz karsiya geçtik, önümüzde araçlar vardi. Rabia Yilmaz, bizi görünce arkasini döndü, bizi fark edince tekrar hakaretlerine devam etti. Bana ‘o….u’ kelimesini kullandi. Özür dilemesini söyledim, bunu söylerken araçtaydim. ‘Araçtan in de özür dilettirebiliyorsan dilettir’ dedi.

Araçtan indim, vatandasin bir tanesi araya girdi, vatandas Rabia Yilmaz’a dönüp agir küfür ettigini özür dilemesi gerektigini söyledi.

Rabia Yilmaz benim suratima tükürdü, kendimi korumak amaciyla aramizda arbede yasandi. Ellerini tutmaya çalistim, bana tokat atinca kendimi korumak amaciyla ben de bir tane yüzüne vurdum. Basörtüsü ile benim bir alakam yoktur. Hiç bir parti ile alakam yoktur. Ben Rabia Yilmaz’in de hangi partiye mensup oldugunu bilemem” diyerek suçlamalari kabul etmedigini ifade etti.



“AK Parti’nin köpegisin dedi”

Olayin ardindan polise verdigi ifadenin geçerli oldugunu söyleyen müsteki Rabia Yilmaz da bayram ziyaretinden döndügü sirada olayin yasandigini anlatarak, “Yaya geçicinden karsiya geçmem gerekiyordu. ATM’lerin önünde dururken sanigin araci duruyor sandim. Üzerimde kirmizi bir gömlek bulunuyordu. Beni görmemesi imkansizdi. Araç geri geldi, ben hemen bunun üzerine kafami egerek ‘Burada ben varim’ dedim. Beni görmemistir diye bu sekilde uyardim. Böyle bir sey söylememisim gibi geri gelmeye devam etti ve dizime çarpti. Ben de bunun üzerine uyari mahiyetinde ‘Abi gerizekali misin? Beni görmüyor musun? Çarpiyorsun’ dedim. Kafasini aracin camindan disariya çikartti beni ilk defa görüyormus gibi bagirmaya basladi.

‘Senin orada ne isin var. Yol benim. Görmedim’ gibi bir seyler söyledi, ben karsiya geçtim. Arabada bulunan sahis, ‘Sen kocama nasil böyle bagirabilirsin’ diyerek bagirmaya basladi.

‘Kocama gerizekali diyemezsin’ dedi.

Ben karsiya geçmistim, karsiya geçmek uzun bir mesafedir. Arabanin güzergahi yokus asagiya bakiyordu. Ikimizin ilerleyecegi yerler farkliydi. Geri geri gelerek dönüs yapti ve benim yanima araci sürmeye basladi.

Bayan sahis bana ‘Gerizekali sensin. Namussuz’ seklinde laflar söylemeye basladi.

Ben kendisi ile muhatap olmamaya çalistim. Araç yanimda durdu, bayan sahis bana ‘Özür dileyeceksin’ dedi.

Ben de ‘Çarpan sizsiniz. Siz özür dileyeceksiniz’ dedim. Erkek sahis bana ‘Özür dilemezsen sen o….sun’ diyerek hakarette bulundu. Ben ne oldugunu anlamaya çalisirken bayan sahis asagiya indi ve üzerime saldirdi. Bunun sebebi kocasina hakaret etmemden ziyade kapali olmam olabilir. Bana ‘Sen kapalisin da namuslu musun? Ben açigim senden daha namusluyum’ dedi.

Bayan sahis bana tokat atmaya basladi.

Ben kafami tutmaya çalistim, bayan sahis üzerime saldirarak basörtümü basimdan çikartti. Ben bas örtümü takmaya çalistikça bana tokat atmaya devam ediyordu. Bana o esnada ‘Basini kapatma o…u’ diye bagiriyordu. Esi bir hisimla asagiya indi, ben ellerimle kafami kapattigim için yüzüme tokat atamadi. Eliyle sirtima vurdu, yoldan gelen geçen bir kaç kisi yardimima kostular” dedi.

Ramazan E.’nin basörtüsüne herhangi bir müdahalede bulunmadigini ancak esi Yeliz E.’nin basimdan basörtüsünü çikardigini yineleyen Yilmaz, kadin sahis bana ‘Sen dua et ben özel bir yerde çalisiyorum, yoksa seni mahvetmistim. Senin yüzünden adimi lekeleyemeyecegim. AK Parti’nin köpegisin, o….u’ diyerek olay yerinden uzaklasti, ben çevredekilerin yardimiyla basimi kapattim” seklinde konustu.



“Çigligini duyup disariya çiktim”

Olay yerine yakin bir evde oturan tanik R.G.B., sokaktan gelen sesler üzerine disariya çiktigini ifade ederek, “Rabia Yilmaz, sali elinde aglar vaziyetteydi, saçi görünüyordu. Bir bayan aglayis ve çigligini duyup disariya çiktim. O esnada evimin mutfaginda müzik açikti. Ben çiktigimda agliyordu. Ben müstekiyi gördügümde basörtüsü elindeydi, takmaya çalisiyordu” dedi.

Kavga sesleri üzerine olay yerine dogru geldigini söyleyen diger tanik F.K. de, “Bagrisma sesleri duydum. Kavga oldugunu gördüm. ‘O…ya bak’ seklinde küfürler ediliyordu. Bunu saniklardan erkek olan sahsin ettigini fark ettim. Rabia Yilmaz, benim arkadasimin nisanlisidir fakat kendisini görmedigim için müdahale edemedim. Kadin sahis müstekinin basörtüsünü indirmisti, bu nedenle arbede yasandi” diye konustu.

Durusma savcisi, saniklarin üzerinde bulunan adli kontrol sartlarinin devamina karar verilmesini istedi. Diger taniklarin da dinlenmesine karar veren hakim, saniklarin adli kontrol sartlarinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA