Eskisehir'de Egitim Kurumlarina Giriste PCR Testi Zorunlulugu Kaldirildi

Eskisehir’de resmi ve özel egitim kurumlarina giriste uygulanan PCR testi zorunlulugu, yayimlanan valilik kararlariyla birlikte kaldirildi. Bu durum bazi ögrenciler tarafindan olumlu karsilanirken, bazi ögrenciler ise PCR testinin sorulmasi gerektigini savundu.

Eskisehir'de Egitim Kurumlarina Giriste PCR Testi Zorunlulugu Kaldirildi
Saglik Bakanligi tarafindan yayimlanan verilere göre en fazla asilama yapilan iller arasinda Eskisehir 5’inci sirada yer aliyor. 3 Ekim tarihli Eskisehir Il Umumi Hifzissihha Kurulu kararlariyla, daha önceden uygulanan “Kisi hastaligi geçirmemis veya asili degil veya negatif PCR testi yok ise resmi veya özel egitim kurumlarina girislerine müsaade edilmemesi” maddesi, asilanma oraninin yükselmesiyle birlikte kaldirildi. Buna göre ögrenciler, çalisanlar ve ögrenci velileri artik PCR testi yaptirmadan, sadece HES kodlarini göstererek egitim kurumlarina girebilecek. Bazi ögrenciler bu uygulamanin dogru oldugunu düsünürken, bazilari ise PCR testi zorunlulugunun kaldirilmasiyla vaka sayilarinin artacagindan endise duyduklarini belirtiyor.

“Zaten HES kodu sorgulaniyor”

Anadolu Üniversitesi ögrencisi Emre Sari, PCR testi zorunlulugunun kaldirilmasi hakkinda olumlu düsündügünü ifade ederek, “Okula gelen kisiler zaten HES kodunu mutlaka onaylatmak zorunda. Görevliler bunun için zaten bekliyorlar, soru soruyorlar. Bence çok gerekli degil çünkü asi olup olmadigimiz sistemde gözüküyor, bunun için de çok gerekli oldugunu düsünmüyorum” diye konustu.



“Devlet PCR testini sagliyor, herkes test olmali”

Bir diger ögrenci Büsra Nur Akin ise PCR testi zorunlulugunun gerekli oldugunu, devletin verdigi imkânlar dâhilinde bulas oraninin azaltilmasi için herkesin PCR testi yaptirmasi gerektigini düsündügünü su sözlerle dile getirdi:

“Olumsuz oldugunu düsünüyorum çünkü yayilan bir virüs bu, insanlari da öldürüyor, öldürücü bir etkisi var. O yüzden baskalari da düsünmemiz gerekiyor, sadece kendimizi degil. PCR testi olunmasi gerektigini düsünüyorum, asi olamiyorsan eger bunu olmalisin. Çünkü devlet bunu sagliyor sana, imkânini veriyor.”
Kaynak: İHA