CHP'li Özel Açiklamasi '(Paris Iklim Anlasmasi) Onaylanmasini Bekliyoruz, Bu Son Derece Olumlu Bir Gelisme'

ANKARA – CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, Paris Iklim Anlasmasi ile ilgili, “Onaylanmasini bekliyoruz. Bu son derece olumlu bir gelisme” dedi.

CHP'li Özel Açiklamasi '(Paris Iklim Anlasmasi) Onaylanmasini Bekliyoruz, Bu Son Derece Olumlu Bir Gelisme'
CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, TBMM’de basin toplantisi düzenledi.

Özel, Paris Iklim Anlasmasi’nin gündeme gelecegini söyleyerek, “Onaylanmasini bekliyoruz. Bu son derece olumlu bir gelisme. Biz her yil ama en çok da bu yil Haziran ayinda Türkiye’nin Paris Iklim Anlasilmasini imzalamayan bes ülkeden biri olmasini, bu bizi zor durumda birakir demistik” dedi.

Adalar CHP ilçe bakaninin saldiriya ugradigini belirten Özel, “Sebebi su; adalarda bir iskele var. Iskele IBB’ye ait. 2018’de sehir hatlarina kiralamis. Sehir hatlari AK Parti’deyken TÜGVA’ya kiralamis. Sözlesmeye aykiri. Imamoglu’nun ekibi bakiyor. Bunun Istanbullularin kullanimina sunulmasi gerekirken, neden TÜGVA? Sözlesmede üçüncü kisilere devredilemez deniyor. Dava açiliyor. Mahkeme hakli buluyor, çiksinlar diyor. Bosaltin deyince kavgalar tartismalar” ifadelerini kullandi.

Anayasa’nin ilk dört madde tartismasina iliskin Özel, ilk dört maddeyi tartismaya açmayacaklarinin altini çizerek, “Milletin tüm degerleri ile kavgali, Atatürk’ün düsmani Ismail Kahraman’in söyledigi sözü Kiliçdaroglu söyledi saniyorsa bu siyasi suursuzlugun sonu. Artik erken seçim degil derhal seçim gerekir” seklinde konustu.

CHP Aydin Milletvekili Hüseyin Yildiz’in danismanina tokat attigi iddialarina Özel söyle cevap verdi:

“Dün sabah saatlerinde internet sitelerinde bir haber gördük. Görür görmez de yetkili kurumlarimizda paylastik. Iddialarla ilgili iki muhakkik tayin ettik. Sayin Muharrem Erkek ve Gülizar Biçer Karaca. Kendileri konunun taraftariyla görüsüp MYK’ya bilgi verecek. Yetkili kurullarimiz da gerekli karari verecek.”
Kaynak: İHA