Arjantin'de Çikan Orman Yanginlarindan 2 Kisi Öldü

Arjantin’in San Luis ve Cordoba eyaletlerinde günlerdir devam eden iki ayri orman yangininda su ana kadar 2 kisinin hayatini kaybettigi bildirildi.

Arjantin'de Çikan Orman Yanginlarindan 2 Kisi Öldü
Arjantin’in San Luis ve Cordoba eyaletlerinde günlerdir kontrol altina alinamayan iki farkli orman yangininda su ana kadar 2 kisinin hayatini kaybettigi, 1 kisinin yaralandigi bildirildi.

Yetkililer siddetli esen rüzgarlarin söndürme çalismalarini zorlastirdigini belirtti.

Cordoba eyaletinin kuzeyindeki Sobremonte ve Tulumba sehirlerinde geçtigimiz cuma günü baslayan orman yangini besinci gününe girerken, yangina müdahaleye destek amaciyla çevre sehirlerden itfaiye ekiplerinin geldigi aktarildi. Cordoba Eyaleti Sivil Savunma Yöneticisi Diego Concha yaptigi açiklamada, hava sartlarinin söndürme çalismalarini zorlastirdigini ifade ederek, bölgede rüzgarin saatte 70 kilometre hizla estigini ve bu nedenle zaten kuru olan ormandaki yanginin hizla yayildigini bildirdi.

Cordoba’daki yanginda su ana kadar 16 bin hektar ormanlik alan kül olurken, çevrede yasayan 70 kisi de güvenlik amaciyla tahliye edildi. Yetkililer yanginin çikis nedenini henüz tespit edemezken, yanginin yildirim düsmesi sonucu çiktigi düsünülüyor.

Itfaiye, vatandaslardan yardim istedi

San Luis eyaletinin kuzeyinde 7 gün önce belirlenemeyen nedenle baslayan orman yangini da siddetli rüzgar nedeniyle kontrol altina alinamiyor. Yangin söndürme çalismalarina destek olmak amaciyla çevre sehirlerden itfaiye ekipleri gelirken, Quines sehri itfaiye birimleri sosyal medya üzerinden çevrede yasayan vatandaslardan da yardim istedi.

San Luis Eyaleti Dayanisma Programi baskani Damian Gomez, yanginin rüzgarin da etkisiyle hizla ilerledigini ancak sabah saatlerinde yanginin bir bölümünün kontrol altina alindigini ifade etti.

Kaynak: İHA