Konya'da Cinsel Istismara 55 Yil Hapis Cezasi

Konya'da 5 erkege cinsel istismarda bulunmaktan yargilanip 62 yil 3 ay hapis cezasina çarptirilan, Yargitay'in, eylemlerin 'rizayla gerçeklestigi" degerlendirmesiyle tahliye edilen sanik yeniden yargilandi, 4 erkege cinsel istismarda bulunma suçundan 55 yil hapis cezasina çarptirildi.

Yargitay 14'üncü Ceza Dairesi’nce yerel mahkemenin kararinin bozulmasinin ardindan sanik Süleyman Isik, Konya 1. Agir Ceza Mahkemesinde yeniden yargilandi. Durusmaya tutuksuz sanik Isik ile taraf avukatlari katildi.

Isik, suçlamalari reddetti, kendisine iftira atildigini öne sürerek beraattini istedi.

Mahkeme heyeti sanigi, 2008 ve 2017 yillari arasinda 4 erkege yönelik "cinsel istismar" suçundan 55 yil hapisle cezalandirdi.

- Olay

Basbakanlik Iletisim Merkezi'ne (BIMER) 2018'de sikayette bulunan bir kisi, toplantilarina katildigi, kendisini "din alimi" olarak tanitan Süleyman Isik'in, erkeklere cinsel istismarda bulundugunu iddia etmis, baslatilan sorusturma kapsaminda gözaltina alinan Isik, 2008 ve 2017 yillari arasinda 17 ile 22 yaslarinda 5 erkege 'cinsel istismarda bulundugu' iddiasiyla tutuklanmisti.

Konya 1'inci Agir Ceza Mahkemesi'nde yargilanan saniga, 5 kisiye yönelik 'cinsel istismar' suçundan 62 yil 3 ay, el konulan bilgisayarinda bulunan görüntülerle ilgili olarak da "müstehcenlik" suçundan 1 yil hapis ve 100 lira adli para cezasi verilmisti.

Yargitay 14'üncü Ceza Dairesince dosya incelenmis, "sanigin magdurlara karsi gerçeklestirdigi cinsel iliskiye girme eylemleri sirasinda cebir veya tehdit kullanmadigi gibi, magdurlarin da bu yönde bir iddialarinin bulunmamasi" degerlendirmesiyle subat ayinda yerel mahkemenin karari bozulmus ve sanigin tahliyesine karar verilmisti.

Kaynak: AA