Ankara Büyüksehir Belediyesi 150 Itfaiyeci Alacak

Ankara Büyüksehir Belediyesi memur olarak istihdam edilmek üzere açiktan atama yoluyla 150 itfaiye eri alacak.

Resmi Gazete'de yayimlanan ilanla, 657 Sayili Devlet Memurlari Kanunu'na tabi olmak üzere, sözlü ve uygulamali sinav sonucuna göre 150 itfaiye eri alimi için basvuru sartlari açiklandi.

Buna göre, adaylarin Itfaiyecilik ve Yangin Güvenligi veya Sivil Savunma ve Itfaiyecilik önlisans programlarinin birinden mezun olmasi, en az C sinifi sürücü belgesine sahip olmasi, 2020 yili Kamu Personel Seçme Sinavi'nin (KPSS) P93 puan türünden en az 60 almasi ve sinavin yapildigi tarihte 30 yasini doldurmamis olmasi gerekiyor.

Sinava girmek isteyen adaylar "www.ankara.bel.tr" adresi üzerinden elektronik ortamda dolduracaklari basvuru formlarinin çiktisini imzalayarak, istenilen belgelerle birlikte 1-12 Kasim tarihleri arasinda saglik personeli gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapmak üzere Atatürk Spor ve Sergi Sarayi'na sahsen müracaat ederek basvuru sürecini tamamlayacak.

Posta ve e-mail yolu ile veya eksik bilgi ve belgelerle ya da nitelikleri uygun olmadigi halde yapilan basvurular degerlendirmeye alinmayacak. Basvuru sirasinda HES kodu sorgulamasi yapilacak.

Basvurularin tamamlanmasinin ardindan KPSS puanlarina göre siralanarak, en yüksek puanli adaydan baslamak üzere atama yapilacak bos kadro sayisinin 5 kati oraninda aday sözlü ve uygulamali sinava çagrilacak.

Sinava girmeye hak kazanan adaylar KPSS puanlari ile 18 Kasim'da "www.ankara.bel.tr" adresinden ilan edilecek ve adaylar sinav giris belgelerine bu adres üzerinden erisebilecek.

Sözlü ve uygulamali sinav, 22 Kasim ile 1 Aralik tarihleri arasinda Ankara Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanliginin Zübeyde Hanim Mahallesi'ndeki yerleskesinde yapilacak.

Sözlü sinav, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi, Atatürk Ilkeleri ve Inkilap Tarihi, 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu, Mahalli Idareler ile ilgili Temel Mevzuat konularinda 25'er puan olmak üzere toplamda 100 tam puan üzerinden gerçeklestirilecek.

Uygulamali sinav ise mesleki bilgi ve yetenegin ölçülmesi ile araç kullanimi ve sportif dayaniklilik gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak sekilde yapilacak.

Sinav degerlendirmesi, sözlü bölümün yüzde 40'i ve uygulamali bölümün yüzde 60'i esas alinarak yapilacak ve sinav kurulu üyelerince verilen puanlar ayri ayri tutanaga geçirilecek. Sinavda basarili sayilmak için en az 60 puan alinmasi gerekecek.

Adaylarin atamaya esas basari puani, sinav puani ile KPSS puaninin aritmetik ortalamasi alinmak suretiyle belirlenecek ve belediyenin internet adresinde ilan edilecek.

En yüksek basari puanindan baslamak üzere atama yapilacak kadro sayisi kadar asil aday ve asil aday sayisi kadar da yedek aday belirlenecek.

Kaynak: AA