Vali Dagli Açiklamasi 'Rehavet Ortami Vaka Sayilarinin Yeniden Artmasina Neden Oldu'

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, asilama sayilarinin artmasiyla orantili olarak ortaya çikan rehavet ortaminin son dönemde vaka sayilarinin yeniden artmasina neden oldugunu söyledi.

Vali Dagli Açiklamasi 'Rehavet Ortami Vaka Sayilarinin Yeniden Artmasina Neden Oldu'


Samsun genelindeki korona virüs vakalari ve asilama çalismalarinin son durumu ile 2021-2022 egitim-ögretim yilinin baslamasinin ardindan geçen bir aylik süreçte yürütülen egitim-ögretim çalismalari ve okullarda ortaya çikan vakalarin son durumunun 17 ilçe için ayri ayri görüsüldügü degerlendirme toplantisi Vali Dagli baskanliginda yapildi. Havalarin sogumasiyla mevsimsel hastaliklarin da görülmeye baslandigi bu dönemde korona virüse karsi toplumsal bagisikligin bir an önce kazanilmasi ve salginin sosyal hayat üzerindeki etkilerinin ortadan kalkmasi için asilama çalismalarinin vatandaslarin da destegiyle hizlandirilmasi gerektigini ifade eden Vali Dagli, asilama sayilarinin artmasi kadar bu artisin en kisa süre içerisinde gerçeklesmesinin de önemli oldugunu ve gelecegin teminati çocuklarin yüz yüze egitimden bir kez daha mahrum kalmamasi için bunun basarilmasi gerektigini kaydetti.

Okullarda su an sadece kismi sinif karantinalarinin uygulandigini ve durumun kontrol edilebilir oldugunu belirten Vali Dagli , Samsun’da tam bagisiklik için gerekli olan ikinci doz asilamada bugün itibariyle yüzde 72,9 oranina ulasildigini ancak bunun yeterli olmadigini ifade ederek bu konuda ögrenci velileri basta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine önemli sorumluluklar düstügünü hatirlatti.

Ilçe kaymakamlarina, okul servislerinden kantin ve siniflara kadar ögrencilerin kullandigi tüm alanlarda alinan tedbirlerin titizlikle uygulanmasi ve bu konudaki denetimlerin artirilmasi talimati veren Vali Dagli asilama sayilarinin artmasiyla orantili olarak ortaya çikan rehavet ortaminin son dönemde vaka sayilarinin yeniden artmasina neden oldugunu ifade ederek, vatandaslarimiza, toplum bagisikligi tam olarak kazanilmadan asili olsalar dahi maske, mesafe ve temizlik kurallarina riayet etmeleri çagrisinda bulundu.

Ayrica 2021 yili 4. dönem Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi, Vali Dagli’nin baskanliginda, kurum amirlerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

2021 yilinin yatirimlar açisindan basarili bir yil olmasini temenni ettigini ve Eylül ayi itibariyla ilimiz genelinde 505 proje yürütüldügünü ifade eden Vali Dagli, toplam tutari 8 milyar 287 milyon TL olan bu projelerin zamaninda tamamlanmasi konusunda yatirimci kuruluslarin is birligi ve koordinasyon içerisinde çalismalarinin önemini vurgulayarak, herhangi bir sorunla karsilasildiginda çözümü için Valilik makaminin ivedilikle bilgilendirilmesini istedi.
Kaynak: İHA