Camiler Ve Din Görevlileri Haftasinda Sindirgi'dan Vefa Örnegi

1-7 Ekim Camiler ve Din görevlileri haftasi münasebetiyle Sindirgi ’da düzenlenen etkinlikte vefa temasi islendi.

Camiler Ve Din Görevlileri Haftasinda Sindirgi'dan Vefa Örnegi
Ilçe müftülügü ve Sindirgi Belediyesi isbirligi ile Kisla Müze Han bahçesinde düzenlenen piknik programina din görevlileri aileleri ile birlikte katildi.

Hayatin her evresinde görev yapan din görevlileri aileleri ile birlikte hatirlandi.

Sindirgi Belediyesi tarafindan kurulan sisme oyun parklarinda çocuklar gönüllerince eglenirken, aileler de çesitli spor etkinlikleri ile keyifli vakit geçirdi. Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas’ da aileleri yalniz birakmadi. Günün anisina Akpinar Yasam Merkezinde kadinlar tarafindan üretilen hediyeler takdim edildi.

Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas Camiler ve Din Görevlileri Haftasi için: “Bu milletin sansi gelecegi temin etmek ve gelecek nesle yatirim yapmakla oluyor. Ve Dogal Sehir Sindirgida bugün imam hatip arkadaslarimizla, müezzin arkadaslarimizla birlikteyiz. Su anda aslinda 75 mahallemiz var. 75 mahallemizde temsilcisi olan tek kurum Diyanet isleri. Ve hakikaten önemli bir vazifeyi yerine getiriyorlar. Topluma aslinda önderlik yapiyorlar. Imam da önder demek zaten. Bu maksatla da biz onlarla birlikte olmak istedik. Müftü hocamiz basta olmak üzere diyanet camiasina hizmet eden, vatandasa rehberlik eden, köylerimizde, kirsal mahallelerimizde onlarla birlikte olan 24 saat aslinda birlikte olan imam hatip camiasinin din görevlilerinin daha dogrusu haftasini gününü tebrik ediyorum kutluyorum. Rabbim hayirli güzel hizmetler nasip etsin hepsine. Ve bu topluma hakiki olarak önderlik yapabilmeyi Rabbim nasip etsin. Günleri, haftalari kutlu olmasi temennisiyle“ dedi.

Her yil Camiler ve Din görevlileri haftasinin bir konsepti oldugunu vurgulayan Sindirgi Müftüsü Sami Türkel: “Camiler ve Din görevlileri haftasi münasebetiyle gerek hocalarimiz, imamlarimiz, kuran kursu hocalarimiz, müezzin kayyimlarimiz hep birlikte bu günü icra etme kutlama anlaminda çocuklariyla beraber Sindirgi Belediyemizin de destekleriyle güzel platformlar kurduk. Oyun alanlari böyle voleyboldur, diger etkinliklerdir güzel bir gün güzel bir hafta. Ve bu haftayi böyle birlikte icra ediyoruz. Burada unutulanlar vardi. Esasen bu her yil Camiler ve Din görevlileri haftasinin bir konsepti oluyor. Bir konu çerçevesinde hareket ediliyor. Bu yil ki tema da Vefa temasi. Biz burada sunu hedefledik; özellikle din görevlilerimiz aileleri çocuklari bunlara da vefa anlaminda müftülügümüz olarak böyle bir organizasyon gerçeklestirdik. Biraz da farkli bir organizasyon. Alan da onlari hatirlamak çocuklarini hatirlamak, onlarinda neselendigi böyle bir kutlama çerçevesinde bir program oluyor. Ben özellikle buradan Belediye Baskanimiza, Kaymakamimiza tesekkür ediyorum. Böyle bir imkan sundular. Bizzat buraya gelerek de bize eslik ettiler” dedi.

Kaynak: İHA