Kahire'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Etkinligi Düzenlendi

Misir’da Türkiye’nin Kahire Büyükelçiligi tarafindan düzenlenen resepsiyonda Cumhuriyetin kurulusunun 98’inci yil dönümü kutlandi.

Baskent Kahire’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalari kapsaminda düzenlenen resepsiyonda davetliler, Türkiye’nin Kahire Maslahatgüzari Kemalettin Eruygur tarafindan karsilandi.

Maslahatgüzar Eruygur, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan Cumhuriyet Bayrami vesilesiyle dis temsilciliklere gönderilen mesaji okudu.

-Türk ve Misir iliskilerinin 1200 yila dayanan bir geçmisi var

Eruygur, resepsiyon kapsaminda yaptigi konusmada, Misir-Türkiye iliskileri hakkinda açiklamalarda bulundu.

Türk ve Misir iliskilerinin 1200 yila dayanan bir geçmisi oldugunu kaydeden Eruygur, iki millet arasinda tarihi, sosyal ve ekonomik baglarin gelismeye devam ettigini belirtti.

Misir-Türkiye iliskileri açisindan 2021'in önemli gelismelere sahne oldugunu kaydeden Eruygur, 8 yillik bir aranin ardindan mayis ve eylül aylarinda disisleri bakan yardimcilari düzeyinde iki siyasi istisare toplantisinin gerçeklestigini hatirlatti.

Türkiye ve Misir arasinda yapilan istiksafi görüsmelerde iliskilerin çesitli yönlerle ele alindigini ifade eden Eruygur, bu görüsmelerin bölgesel meseleler hakkinda da bilgi alisverisi ve tartisma firsati sundugunu kaydetti.

Eruygur, Türkiye ve Misir iliskilerinin iki ülke halklarinin yakin ve güçlü tarihi baglarina uyarak, taraflarin yararina olacak sekilde normale dönecegini temenni ettigini söyledi.

-Iskenderiye Baskonsoloslugunda da resepsiyon verildi

Cumhuriyet Bayrami vesilesiyle 29 Ekim’de Türkiye’nin Iskenderiye Baskonsoloslugu’nda da resepsiyon düzenlendi.

Kahire Yunus Emre Enstitüsü de (YEE) etkinlik kapsaminda tanitim yapti. Kahire YEE ögrencilerinden birisi ise Yunus Emre’nin siirini seslendirdi.

Kaynak: AA