Bakan Soylu Daga Kaçirilan Çocuklari Için Eylem Yapan Annelerle Bulustu

Mus’ta çocuklari terör örgütü PKK tarafindan kandirilarak daga götürülen ailelerle bir araya gelen Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Mus’ta yaktiginiz mesale, yaktiginiz ates inanin ülkenin gelecegi ve huzuru içindir, çocuklarimizin gelecegi içindir, kaybettiklerimizi kazanmak içindir” dedi.

Bakan Soylu Daga Kaçirilan Çocuklari Için Eylem Yapan Annelerle Bulustu
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mus’a geldi. Sultan Alparslan Havalimani’nda karsilanan Bakan Soylu, ilk olarak kentteki bir otelde kanaat önderiyle kahvaltida bulustu. Bakan Soylu, buradaki toplantinin ardindan esnaf ziyaretinde bulunarak, bir is yerinin açilisini gerçeklestirdi. Ardindan terör örgütü PKK tarafindan daga götürülen çocuklari için HDP önünde eylem yapan ailelerle bulusan Bakan Soylu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in kendilerine selamlarini getirdigini ve yanlarinda oldugunu iletti. Ailelerin yaptigi isin, attiklari adimin ve sahip çiktiklari meselenin memleketin ve milletin meselesi oldugunu ifade eden Bakan Soylu, “Burada ortaya koydugunuz iradeye minnettariz, mütesekkiriz. Hem kendi çocuklariniza sahip çikiyorsunuz hem de baskalarinin çocuklarina sahip çikiyorsunuz. Ve sizin burada attiginiz adimlar, yaptiginiz direnç ve ortaya koydugunuz irade önünde saygiyla egilecek bir irade. Bunu ancak ana yüregi yapar. Evlatlariniza sahip çikiyorsunuz. Sag olun var olun” dedi.



“Sonuna kadar sizinleyiz”

Sonuna kadar ailelerin yaninda olacaklarini vurgulayan Bakan Soylu, “Bunun için büyük bir gayret ortaya koyuyoruz. Sizi bir mutlu bulusmayla bir araya getirebilmek için tüm arkadaslarimizla çok çalisiyoruz. Valimize ve belediye baskanimiza ve tüm arkadaslarimiza çok tesekkür ediyorum. Sizinle beraberler. Her an gelmek istedik ama bugün nasip oldu. Çünkü Mus’ta yaktiginiz mesale, yaktiginiz ates inanin ülkenin gelecegi ve huzuru içindir, çocuklarimizin gelecegi içindir, kaybettiklerimizi kazanmak içindir. Insallah Allah bize, sizlere bunu nasip eder. Bir taraftan kazanmaya çalisacagiz. Bu konuda elimizdeki devletin bütün gücünü ortaya koyacagiz. Diger taraftan siz hem gayret göstereceksiniz bu irade ve direnisi ortaya koyacaksiniz. Insallah Cenab-i Allah’ta mükafatini verir. Bizim inancimiz odur. Allah var etsin. Allah sizlerden razi olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA