Talas'ta Muhtesem Cumhuriyet Konseri

Talas Belediyesi tarafindan Cumhuriyet’in kurulusunun 98. yili vesilesiyle hazirlanan programda Ali Dagi 360 Kafe ve Yesil Alan’in açilisi komedyen Yavuz Seçkin’in sunumu ve sovuyla, ünlü sanatçi Turgay Basyayla’nin verdigi muhtesem konserle gerçeklesti.

Talas'ta Muhtesem Cumhuriyet Konseri
Cumhuriyet Bayrami kutlamalari çerçevesinde birbirinden farkli etkinliklere imza atan Talas Belediyesi’nde son program Ali Dagi 360 Kafe ve Yesil Alan’in açilisiyla oldu. Çocuklar ve ailelerinin birlikte katildigi Cumhuriyet Konseri’nin açilisinda konusan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, sözlerine herkesin Cumhuriyet Bayrami’ni kutlayarak baslarken, “Daha önceki belediye baskanimiz Mustafa Palancioglu’na Ali Dagi 360 Yürüyüs Yolu’nu baslattigi için tesekkür ediyorum. Biz de burada yapacagimiz çalismalarla burasi adeta rehabilitasyon merkezi olacak. Ali Dagi ile ilgili en büyük projemiz ise füniküler sistemin ihalesini yaptik. Bununla birlikte iki yil sonra 100 yasina ulasacak cumhuriyetimiz için bizler de 100’lerce projeye imza atacagiz” dedi.

Baskan Yalçin, cumhuriyetin önemine dikkat çektigi konusmasinda, “Degerli kardeslerim bugün burada olmak, siradan bir açilista bulunmak degil. Cumhuriyetine sahip çikmak ve cumhuriyete gönül koymak, gönlünü katmak demektir. Hepinize tesekkür ediyorum.” seklinde konustu.

Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ise, cumhuriyetin ruhuna uygun civil civil bir ortamda kutlama yapildigini ifade ederek, “Bugün nöbetçi baskanimiz Mustafa Yalçin. Neden? Çünkü yatirimdan yatirima, hizmetten hizmete, açilistan açilisa, temel atmadan temel atmaya kostuk. Kendisini tebrik ediyor, ekibini kutluyorum.” diye konustu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de, daha nice Cumhuriyet Bayramlarinda birlikte olmak dileginde bulundu. AK Parti Yerel Yönetimler Baskani ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, hizmetlerinden dolayi Talas Belediyesi’ne tesekkür ederek, “Baskanimiz çaliskan, gayretli. Allah razi olsun diyorum. Ona tesekkür ediyorum.” diye konustu.

Konusmalarin ardindan protokol cumhuriyetin 98. yili vesilesiyle gökyüzüne kirmizi beyaz balonlar esliginde 98 beyaz güvercin biraktiktan sosyal tesisin açilis kurdelesini kesti. Daha sonra sahne alan komedyen Yavuz Seçkin, birbirinden güzel taklitlerle izleyenleri gülmekten kirdi geçirdi.

Yavuz Seçkin’in ardinda sahneye çikan Türk Halk Müzigi’nin sevilen sanatçisi Turgay Basyayla, birbirinden güzel Anadolu ezgilerini seslendirdi. Herkesin Cumhuriyet Bayramini kutlayan Basyayla sahnede zeybek oynayarak “Burada her sey çok güzel. Insanlar ellerinde bayraklarla coskusu yasiyorlar. Iste Cumhuriyet Bayrami böyle kutlanir.” dedi.

Konserin sonunda Baskan Yalçin, Turgay Basyayla ve Yavuz Seçkin’e çiçek hediye ederken, Türk bayragiyla alandakileri selamladi.
Kaynak: İHA