Kayak Tutkunlari Sezona Hazirlanan Palandöken'de Rezervasyona Basladi

Kayak merkezinde gondol, lift, telesiyej ve pistlerin bakim onarimi için yogun bir çalisma yürütüyor Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen: 'Sezon gelince daha önce depoladigimiz kari pistin altina serip üzerine de suni karlama yaparak pistleri hazir hale getirecegiz'.

YUNUS HOCAOGLU - Türkiye'nin önemli kis turizm merkezlerinden Palandöken'de, yeni sezonda binlerce yerli ve yabanci turistin agirlanmasi için hazirlik yapiliyor.

Valilik, Büyüksehir Belediyesi ve özel sektörün yatirimlariyla "Kis turizminin parlayan kenti" olarak adindan söz ettiren Erzurum, Palandöken Kayak Merkezi ile yeni sezonda da kayak tutkunlarina ev sahipligi yapacak.

Kolay, orta, ileri düzey ve dogal olmak üzere 55 pistiyle kayak ve snowboard tutkunlarina her yil adrenalin dolu anlar yasatan kayak merkezi, sezon için gün sayiyor.

Türkiye'nin en uzun, dünyanin ise 3'üncü uzunluktaki pistiyle kayakseverlere 15 kilometre kesintisiz kayak olanagi saglayan Palandöken'de görevli personeller gondol, lift, telesiyej ve pistlerin bakim onarimi için yogun bir çalisma yürütüyor.

Rezervasyonlarini simdiden almaya baslayan ve misafirlerini en iyi sekilde agirlamak isteyen kayak merkezindeki oteller, sezonu yüzde 80 doluluk oraniyla geçirmeyi hedefliyor.

- "Pistleri elden geçirdik ve egimlerini kontrol ettik"

Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, AA muhabirine, yeni sezon için hazirliklarin devam ettigini söyledi.

Depolanan geçen yildan kalma karlari bu sene kullanacaklarini ifade eden Sekmen, söyle konustu:

"Sezon gelince daha önce depoladigimiz kari pistin altina serip üzerine de suni karlama yaparak pistleri hazir hale getirecegiz. Su anda bu hazirliklarimiz devam ediyor. 2021-2022 kayak sezonuna iliskin çalismalar yaptik. Pistlerimizi elden geçirdik ve egimlerini kontrol ettik. Pistlerin etrafini çelik korkuluklarla korunakli hale getirdik. Rüzgar estigi zaman taslar kayak yapanlari rahatsiz eden bir konuma geliyordu onlarla ilgili önlemler aldik. Gondollarin, telesiyejlerin bakim onarimlari yapildi."

Sekmen, kayakçilarin güvenligini de ön planda tuttuklarini belirterek, bunun için 20 kisilik muhafiz ekibinin egitimlerini tamamladigini ve hazir sekilde görevlerini bekledigini dile getirdi.

Tesisleri bakim ve onarimdan geçirdiklerini anlatan Sekmen, "Insallah güzel bir kisi hep birlikte geçirecegiz. Her geçen yil turist sayisinda önemli bir artis var. Havaalani bakimindan Türkiye'nin en güvenli 3 havaalanindan biriyiz. Anormal bir sey olmadigi müddetçe uçaklarin inip kalkmasi kolay. Cumhurbaskanimiza ve Ulastirma Bakanimiza Erzurum'u bu sikintidan kurtardigi için tesekkür ediyoruz." diye konustu.

- "Kar yagsa da yagmasa da suni karlamayla sezonu açacagiz"

Palandöken'deki Sway Otel Genel Müdürü Ömer Akça da kayak sezonunun açilmasina bir ay kaldigina isaret etti.

Akça, her yil aralik ayinda sezonu açtiklarini animsatarak, "Bunun için dogal kar yagsa da yagmasa da havalarin sogumasiyla suni karla insallah sezonu açacagiz. Oteller yogun biçimde tamir ve bakim çalismalarina devam ediyor ve oteller kendini renöve etti, etmeye de devam ediyor. Bütün liftler, kar ezme araçlari ile pistlerin bakimlari yapildi ve her sey hazirlandi." ifadelerini kullandi.

Bu sezon da Kovid-19 salginina karsi gerekli tedbirleri aldiklarini vurgulayan Akça, sunlari kaydetti:

"Güvenli turizmi sertifikalariyla otellerimiz her ay düzenli olarak denetleniyor. Bu noktada da biz turizmciler olarak çok memnunuz. Erken rezervasyonlarda geçmis yillara göre yerli misafirde gözle görülür bir artis görünüyor. Bu da kayak sezonunu iyi geçirecegimizi gösteriyor, veriler ve göstergeler o yönde. Erzurum'un en önemli özelliklerinden bir tanesi kayak ve kar garantisi vermesidir. Ulasimin kolayligi, profesyonel olarak yapilmis pistlerle misafir profilimizin yüzde 90'i yerli, yüzde 10'luk kismi ise yabanci. Su anda rezervasyonlarimiz inanilmaz derecede akmaya basladi."

Kayak merkezindeki turizmciler olarak sezonu iyi sekilde geçirmeyi hedeflediklerini aktaran Akça, simdiden otellerin yüzde 20 dolulukla rezervasyon aldigini ve sezonu yüzde 80 dolulukla kapatmayi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA