Cumhurbaskani Erdogan Italya'ya Geldi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, G20 Liderler Zirvesi'ne katilmak üzere Italya'nin baskenti Roma'ya indi.

Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, G20 Liderler Zirvesi'ne katilmak üzere özel uçak "TC-TUR" ile TSI 00.10'da Italya'nin baskenti Roma'ya geldi.

Cumhurbaskani Erdogan'i, Roma Fiumicino Leonardo da Vinci Uluslararasi Havalimani'nda Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük ve Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktas'in yani sira Roma ve Vatikan büyükelçiliklerinin personeli karsiladi.

Erdogan ile esi Emine Erdogan, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun ve Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin da Roma'ya geldi.

Zirve kapsaminda resmi karsilama töreninde ve G20 aile fotografinda yer alacak olan Cumhurbaskani Erdogan, "Küresel Ekonomi ve Küresel Saglik" ve "Daha Iyi Toparlanma için KOBI'lerin ve Kadinlarin Sahip Oldugu Isletmelerin Desteklenmesi" temali oturumlar ile çalisma yemegine katilacak.

Cumhurbaskani Erdogan, liderlerle ikili görüsmeler yapacak, Italya Basbakani Mario Draghi'nin ev sahipliginde düzenlenecek kültürel etkinlige istirak edecek ve Italya Cumhurbaskani Sergio Mattarella'nin heyet baskanlari onuruna verecegi aksam yemegine katilacak.
Kaynak: AA