'Baglilik Hasan' Türkiye'nin Oscar Adayi Oldu

Semih Kaplanoglu'nun Baglilik üçlemesinin 2'nci filmi 'Hasan', 'Yabanci Dilde En Iyi Film Dali'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Yönetmen Semih Kaplanoglu'nun "Baglilik Hasan" filmi, Türkiye'nin 94'üncü Akademi Ödülleri'ndeki (Oscar) adayi olarak belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügü ile sinema alanindaki meslek örgütü temsilcilerinden olusan seçici kurul, "Yabanci Dilde En Iyi Film Dali"nda Türkiye adayini belirlemek üzere degerlendirme toplantisini gerçeklestirdi.

Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'na basvuran filmlerin degerlendirildigi kurulda, Semih Kaplanoglu'nun "Baglilik Hasan" filminin, 94'üncü Akademi Ödülleri'ndeki (Oscar) adayi olarak Türkiye'yi temsil etmesi kararlastirildi.

ABD'de düzenlenen ödül töreninin, gelecek yil mart ayinda gerçeklestirilmesi planlaniyor.

- Film hakkinda

Yönetmenligini ve senaristligini Semih Kaplanoglu'nun üstlendigini "Baglilik Hasan" filminin dünya prömiyeri 74. Cannes Film Festivali'nin "Belirli Bir Bakis" bölümünde gerçeklesmisti.

Kaplan Film ve Sinehane ortak yapimi filmin basrollerini Umut Karadag ve Filiz Bozok paylasirken, Mahir Günsiray da konuk oyuncu olarak yer aldi.

Film, geçimini babadan kalma meyve bahçesi ve domates tarlasiyla saglayan Hasan'in hikayesini anlatiyor.

Hasan ile esi Filiz'i tanidikça, yillar boyu verdikleri zorlu hayat mücadeleleri içinde sadece kendi hedeflerine uygun hareket ettiklerini, davranislarinin baska insanlar üzerindeki etkilerini pek düsünmedikleri görülüyor. Yillardir bekledikleri güzel haberi alip Hac için Mekke'ye gitmeye hazirlandiklari günlerde, Hasan geçmisiyle hesaplasip içten içe bir vicdan muhasebesi yasamaya basliyor.
Kaynak: AA