SMA Hastalarina Destek Olmak Için Kostular

Maltepe Belediyesi, SMA hastalarina destek olmak için kosu düzenledi. Kosuya vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

SMA Hastalarina Destek Olmak Için Kostular
Maltepe Belediyesi Spinal Muskiler Atrofi olarak adlandirilan (SMA) hastalari için SMA Hastaligi ile Mücadele Dernegi ile ’Run For SMA 6K’ kosusu düzenledi.

Maltepe atletizm sahasinda saat 09.15’de gerçeklesen kosuya Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç ve birçok vatandas katildi.

‘Hayata birlikte tutunalim’ sloganiyla yapilan kosuda SMA hastasi bireylerin ve ailelerin tibbi ihtiyaçlarini karsilamalarina, hayatlarini kolaylastirmalarina, tedavi olanaklarina ulasmalarina, toplumun bilinçlendirilmesine katki sunulmasi hedeflendi. Toplam 6 kilometre olan kosu alanini 19 dakikada bitiren erkeklerde Furkan Öztürk, kadinlarda ise Ezgi Kaya 1. oldu. Ödüller Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç’in elinden verildi.



“Bu duyarliligin yükseldigini görmek bizi mutlu etti”

Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç, kosuya Istanbul’un çesitli ilçelerinden çok fazla katilim saglandigini söyledi.

Kiliç, "Maltepe Belediyesi spor isleri müdürlügü böylesi sosyal bir projenin altina imza atti. SMA hastalari konusu toplumun birer parçasi hem farkindalik olusturmak adina hem de duyarliligi yükseltmek adina ve onlarin neler yasadigi konusunda empati kurmak adina böyle bir organizasyonu gerçeklestirdik. Emegi geçen bütün arkadaslara tesekkür ediyorum. Herkesin duyarli oldugunu görüyorum. Istanbul’un çesitli ilçelerinden buraya akin akin gelen hemserilerim var. Bu duyarliligin da yükseldigini görmek bizi mutlu etti. Bu hafta sonunda bu organizasyonun da bundan sonra önem vermenin bize baska sorumluluk yükledigini söylemek istiyorum" dedi.



“Herkes de elinden geleni bir sekilde yapsin”

Kosuda birinci olan Furkan Kiliç, "SMA hastalari ile ilgili Haluk Levent ile konusmustum. Keske beraberde bir seyler yapabilsek diye, o da ’insallah’ demisti. Bugün kendisi yok ama bende buradan ona selamlarimi gönderiyorum. Ben elimden geleni böyle yapmaya çalisiyorum. Herkes de elinden geleni bir sekilde yapsin” diye konustu.

Kaynak: İHA