Gençlere Rusya'da Üniversite Egitimi Firsati

Gençlerin yapmis oldugu tercih ve isteklerin çagimizda oldukça farkli bir hal aldigini belirten Marmara Yurtdisi Egitim Danismanligi yetkilisi Botan Dalmis, bu anlamda gelisme alaninda adim atmak isteyen gençlerin, üniversite seçiminde de farkli bir yaklasima sahip olabildiklerini söyledi. Dalmis, günümüzde üniversiteyi yurt disinda okumak isteyen ögrencilerin sayisinin da bir hayli fazla oldugunu dile getirdi.

Gençlere Rusya'da Üniversite Egitimi Firsati
Özellikle Rusya’da üniversite egitimi almayi isteyen ögrencilerin bu üniversiteleri önceden arastirmasi ve beklentilerini karsilayip karsilamayacaklari konusunda bilgi edinmeleri gerektigini ifade eden Dalmis, "Rusya üniversiteleri son derece kaliteli üniversiteleri olusturuyor olsa da islerinde farkli bakis açisina sahip olan üniversitelerin de bulundugu bir gerçegi ortaya koyuyor. Bu nedenle bu üniversitelere kayit olmadan önce ayrintili bir arastirma yapilmasi gerekiyor. Marmara Yurtdisi Egitim Danismanligi bu konuda gayet iyi yardimci oluyor. Gençlerin hayata bakis açisi ve tercihleri oldukça büyük farkliliklara sahip olurken bu anlamda arastirma yapmalari ise dar bir alani olusturuyor. Bu nedenle iyi bir danismandan bilgi almayi gerektiriyor. Rusya’da üniversite egitimi konusunda ayrintili bir sekilde yaklasim saglanirken bu alanda en kaliteli bilgilere ulasilmasi mümkün oluyor. Bu danismanlik merkezi gençlerin gelisme ve egitimleri konusuna katki yapmak adina çalismalar sunuyor. Rusya’da üniversite egitimi nasil, Türk ögrencilere yaklasimlari ve bakis açilari, yasam sartlari ve kalacak yer imkanlari gibi her türlü konuda bilgi alinabiliyor. Böylelikle gençler Rusya’da üniversite tercih etmeden önce tüm sartlari rahat bir sekilde degerlendirebiliyor" dedi.

Yurt disinda üniversite okumanin her zaman için gençlere avantaj saglayan bir imkan olusturdugunu dile getiren Dalmus, "Ancak üniversitenin sartlari ve imkanlari gençlerin üniversiteyi tamamlamalari açisindan çok önemlidir. Bu bakimdan Rusya’da üniversite egitimi alaninda bilgi edinilmesi gençlere dogru tercihleri yapmalari adina yol gösterecektir. Kaliteli ve profesyonel bir danismandan alinan bilgiler Rusya’da dogru üniversiteyi seçme adina önem tasir. Marmara Yurtdisi Egitim Danismanligi bu konuda güvenilir bir firmadir. Üniversite seçimlerinde yapilan bir yanlis, gençlere büyük kayiplar yasatir. Bu kayiplar hem maddi hem de manevi yönden olacaktir. Bunu engellenmesi ve dogru tercihlerin yapilmasi kisiyi, hem zaman, hem maneviyat, hem de maddi kayiplardan kurtarir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA