Suudi Arabistan, Sahibi Oldugu Lübnan'daki MBC TV'nin Merkezini Riyad'a Tasiyacak

Suudi Arabistan'in sahibi oldugu ve merkezi Lübnan'da bulunan MBC TV'nin Riyad'a tasinmasi karari alindigi belirtildi.

Katar destekli ve Ingiltere merkezli "The New Arab" internet sitesinin Lübnan'daki farkli kaynaklara dayandirdigi haberinde, Suudi Arabistan'a ait Lübnan'daki televizyonun merkezinin Riyad'a tasinacagi ifade edildi.

Haberde, Riyad yönetiminin kendisi tarafindan finanse edilen veya bünyesindeki tüm medya organlarinin Suudi Arabistan'a tasinmasi karari çerçevesinde MBC Medya Grubu çalisanlarina iki seçenek sunuldugu iddia edildi.

Televizyon çalisanlarina, "Riyad'a tasinin ya da istifa edin" denildigine yer verilen haberde, sadece idari islerden sorumlu bir ofisin baskent Beyrut'ta kalacagi belirtildi.

MBC'nin Birlesik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentinde bulunan merkezinin de Riyad'a kaydirilacagi aktarildi.

Suudi Arabistan, Arap Dünyasi ve Orta Dogu'da sahip oldugu medya kuruluslarinin merkezlerini, basta BAE ve Lübnan olmak üzere diger ülkelerden en kisa zamanda Riyad'da insa ettigi medya merkezine tasimayi planliyor.

Riyad yönetimi sadece kendi bünyesindeki medya kuruluslari degil, ülkede büyük ihaleler alan uluslararasi firmalarin Orta Dogu merkezlerinin de Suudi Arabistan'a tasinmasi sarti kosuyor.

Suudi Arabistan, bugün, 44 uluslararasi sirketin bölgesel merkezlerini baskent Riyad'a tasidigini açiklamisti.

Kaynak: AA