Karamollaoglu, Kesmir Kara Günü Etkinliginde Konustu Açiklamasi

'Ortada bir Birlesmis Milletler karari var. 'Kesmir'in nasil yönetilecegine Kesmirliler karar verir' deniliyor. Bu karar hala geçerli ama biz hakli oldugumuz yerde bile o kararin tatbikata konulmasini bir türlü saglayamiyoruz'

Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, "Kesmir'in nasil yönetilecegine Kesmirlilerin karar verecegine" iliskin bir Birlesmis Milletler (BM) karari bulundugunu belirterek, "Bu karar hala geçerli ama biz hakli oldugumuz yerde bile o kararin tatbikata konulmasini bir türlü saglayamiyoruz." dedi.

Karamollaoglu, Ekonomik ve Sosyal Arastirmalar Merkezi (ESAM) Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Pakistan'in Ankara Büyükelçisi Muhammed Sirus Seccad Gazi'nin de katildigi Kesmir Kara Günü etkinliginde konustu.

Kesmir ve Filistin'de yasanan sorunlarin bütün gayretlere ragmen çözüme kavusturulamadigini belirten Karamollaoglu, Kesmir'in 1948'den bu yana devam eden hakli bir direnisle mücadelesini sürdürdügünü animsatti.

Müslümanlarin zaman zaman bir araya gelerek üzüntülerini paylastigini ancak hiçbir seyin degismedigini dile getiren Karamollaoglu, "Islam ülkeleri bu konuyu kendilerine dert edinmedikçe, bir araya geldiklerinde problemlerimizi ele alip çözümü için politika üretmedikçe netice alinamadigina da sahit olmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Ne yapip yapip bizim bu sikintilarin ortadan kaldirilmasi için bir yol aramaya ihtiyacimiz var. " diye konustu.

- "Kesmir'in nasil yönetilecegine Kesmirliler karar verir "

Müslüman ülkelerin bir araya gelerek olusturdugu Islam Isbirligi Teskilati ve D-8 gibi kuruluslarin sorunlarin çözümünde yetersiz kaldigini ifade eden Karamollaoglu, zengin bir geçmise sahip Islam ülkelerinin "aciz bir duruma" düsmemesi gerektigini söyledi.

Kesmir'in diger ihtilafli konulardan farkli oldugunu belirten Karamollaoglu, "Çünkü ortada bir Birlesmis Milletler karari var. 'Kesmir'in nasil yönetilecegine Kesmirliler karar verir' deniliyor. Bu karar hala geçerli ama biz hakli oldugumuz yerde bile o kararin tatbikata konulmasini bir türlü saglayamiyoruz." dedi.

Her zaman Kesmirlilerin yaninda olacaklarini belirten Karamollaoglu, "Eger bir gün bize sartlar uygun gelir de yetkili olma imkani taninirsa da dogrudan dogruya etkili adimlari atmada tereddüt göstermeyecegiz." ifadesini kullandi.

Kesmir'in bir kisminin Hindistan kontrolü altina girdigi 27 Ekim, Pakistan'da "Kara Gün" olarak aniliyor. Hindistan ise bu günü "Katilim Günü" olarak kutluyor.
Kaynak: AA