Hatay'da Istihdam Odakli Meslek Lisesi Hizmet Sektörüne Ara Eleman Yetistiriyor

Okul Müdürü Yusuf Çaliskan: 'Geçen yil mezun olan 100'ün üzerinde ögrencimizi kamu ve özel sektörde kendi alanlarinda istihdam olanagi sunduk, bu yil 200'ü askin ögrencimizi ise yerlestirmeyi hedefliyoruz' Yiyecekiçecek bölümü ögrencisi Mehmet Cuma Balsever: 'Is kaygim olmadigi için burada olmaktan mutluyum. Ileride iyi bir asçi olarak istedigim otelde çalisma sansini yakalayacagim'

CEM GENCO - Hatay'da Sehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bünyesindeki farkli bölümlerde egitim alan ögrenciler, hizmet sektörünün çesitli dallarina nitelikli ara personel olarak yetistiriliyor.

Istihdam odakli egitim veren okulun yiyecek-içecek, çocuk gelisimi, kimya, iletisim ve bilisim bölümü ögrencileri, hem yurt içi ve disinda staj yapma imkanina hem de mezuniyet sonrasi is yerini açma belgesine de sahip oluyor.

Farkli alanlarda egitim veren nitelikli eleman yetistiren meslek lisesinden geçen yil mezun olan 314 ögrenciden bir bölümü okulu bitirir bitirmez kamu ve özel sektörde ise girdi.

- "Bu yil 200'ü askin ögrencimizi ise yerlestirmeyi hedefliyoruz"

Okul Müdürü Yusuf Çaliskan, AA muhabirine, ögrencilere hem egitim verildigini hem de onlarin mesleki gelisimlerine katki sagladiklarini söyledi.

Ögrencilerin mezun olduklarinda is yeri açma belgesine sahip olduklarini anlatan Çaliskan, okulda aldiklari nitelikli egitimler sayesinde mezun olanlarin kamu ve özel sektörde çalisma imkanina sahip olabildiklerini belirtti.

Yiyecek-içecek bölümü ögrencilerinin Akdeniz ve Ege sahillerinin seçkin turistik isletmelerde ve hizmet sektörünün diger alanlarinda çalisma firsati yakaladiklarini ifade eden Çaliskan söyle konustu:

"Okulumuzun yiyecek-içecek bölümü ögrencileri okulda aldiklari egitim ve staj dönemindeki çalismalari neticesinde mezun olmadan is teklifi aliyorlar. Geçen yil mezun olan 100'ün üzerinde ögrencimize kamu ve özel sektörde kendi alanlarinda istihdam olanagi sunduk, bu yil 200'ü askin ögrencimizi ise yerlestirmeyi hedefliyoruz. Okulumuza geçen yillara oranla ilginin arttigini belirtmek isterim, burada çocuklarimizi gelecege hazirlamak için çalismalarimizi sürdürmeye devam edecegiz. Istihdam odakli okulumuz yogun ilgi görüyor. Son olarak yiyecek-içecek bölümünden 6 ögrencimiz 'Medeniyetler Sehrinde Deniz Lezzetleri' konulu Avrupa Birligi Erasmus Projesi kapsaminda Portekiz'in Braga kentinde 2 hafta staj görme imkanina sahip oldu."

- "Is kaygim olmadigi için burada olmaktan mutluyum"

Yiyecek-içecek bölümü ögrencisi Mehmet Cuma Balsever de yemek yapmayi sevdigini ve bundan dolayi bu bölümü seçtigini belirtti.

Balsever, "Is kaygim olmadigi için burada olmaktan mutluyum. Ileride iyi bir asçi olarak istedigim otelde çalisma sansini yakalayacagim. Buradan daha önce mezun olan ögrenciler de su an çok güzel yerlerdeler. Bu bizi daha da motive ediyor. Haftanin 3 günü tatli, tuzlu ve sicak yemek olarak Türk ve dünya mutfagindan çok sayida çesit ögreniyoruz. Okul dönemim boyunca kendimizi gelistirerek is hayatina hazirlaniyoruz." diye konustu.

Yiyecek-içecek bölümü ögrencisi Asiye Muratoglu ise en büyük hayalinin kendi is yerini açmak oldugunu ve bundan dolayi bu bölümü seçtigini anlatti.

Her hafta farkli yemegin yapimini ögrendiklerini ve kendilerini gelistirmek için ögretmenlerinin çok emek verdigini ifade eden Muratoglu, "Mezun oldugumda gelecek kaygisi yasamayacagim çünkü bize verdigi is yeri açma belgesiyle kendi hayalini kurdugum is yerimi açacagim." dedi.

Çocuk gelisimi ögrencisi Abdullah Kavlar da çocuklari çok sevdigi için bu bölüme geldigini ve ileride ana sinifi ögretmeni olmak istedigini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA