CHP'li Adigüzel Açiklamasi 'KYK Yurtlarinda Ögün Basina, Cemaat Yurtlarinda Pesin Yemek Ödemesi Yapiliyor'

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adigüzel, "Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarinda yemek yiyen ögrencilere ögün basina ödeme yapilirken; cemaat yurtlarinda sanki yemek yenmis gibi pesin ödeme yapiliyor." iddiasini dile getirdi.

Adigüzel, Mecliste düzenledigi basin toplantisinda, kaynak eksikligi nedeniyle Milli Egitim ile Gençlik ve Spor bakanliklarinda birçok hizmetin sunulamadigini; kaynaklarin, iktidara yakin cemaat ve vakiflara aktarildigini öne sürdü.

Ordu Milli Egitim Müdürlügündeki bazi yöneticilerin isimlerini siralayan Adigüzel, "15 Temmuz'a nasil gelinmisse, o gün bir tane olan tehlike bugün onlarca olmustur. Bu vakiflar ülke için milli güvenlik sorunu haline gelmistir. Bu cemaat ve vakiflar tasra teskilatlarina tahmin edilenden daha derin nüfuz etmistir; kamuyu, bakanliklari, tasra teskilatlarini parsellemistir." ifadelerini kullandi.

Elindeki maskeyi basin mensuplarina gösteren ve Ordu'da okullarda ögrencilere dagitildigini anlatan Adigüzel, laboratuvarda analiz ettirdigi bir maskenin hiçbir koruyuculugunun bulunmadiginin tespit edildigini iddia etti. Adigüzel, "Il Milli Egitim Müdürlügündeki Iste bu tarikatçi, cemaatçi müdür yardimcilari çocuklarimiza bunlari reva görmüstür." dedi.

CHP'li Adigüzel, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlügü yurtlarindaki ögrencilere verilen yemek destegine iliskin "KYK yurtlarinda yemek yiyen ögrencilere ögün basina ödeme yapilirken; cemaat yurtlarinda sanki yemek yenmis gibi pesin ödeme yapiliyor." diye konustu.

Kaynak: AA