Çanakkale'de Bitkin Bulunan Kizil Akbaba Koruma Altina Alindi

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde balikçilar tarafindan bitkin bulunan kizil akbaba, Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Çanakkale Sube Müdürlügü ekiplerince muhafaza altina alindi.

Gelibolu'daki balikçilar tarafindan 3 gün önce bulunan kizil akbaba, bölgeden ayrilmayinca durum DKMP'ye bildirildi. Görevli veteriner hekim gözetiminde muhafaza altina alinan kizil akbaba, Çanakkale'ye getirildi.

Vücudunda ve kanatlarinda herhangi bir yaraya rastlanmayan kizil akbabanin göç yolunda yorgun düstügü, bu nedenle de Gelibolu'da uygun ve güvenli gördügü bir yerde dinlendigi tespit edildi.

DKMP Çanakkale Sube Müdürü Ozan Hacialioglu, gazetecilere yaptigi açiklamada, kizil akbabanin Gelibolu'da denizin üzerine konmus sekilde bulundugunu söyledi.

Kendilerine haber ulasmasi üzerine kizil akbabanin kuruma getirildigini anlatan Hacialioglu, "Bakim ve tedavilerini yapiyoruz. Kizil akbabanin Avrupa'dan, Afrika'ya veya Hindistan'a dogru göç ettigini tahmin ediyoruz." dedi.

DKMP Veteriner Hekimi Meltem Dimisgi ise kizil akbabayi beslediklerini belirterek, "Göç yolunda yorgun oldugunu tespit ettik. Iyi bir sekilde besleniyor. Dis parazit tedavisini yaptik. Birkaç gün daha baktiktan sonra ait oldugu dogasina birakacagiz ve göç yoluna devam edecek." diye konustu.

Kaynak: AA