Almanya'dan Türk Bayragi Ve Bisikletiyle Yola Çikan Gezgin Gelibolu'da

Almanya’nin Köln sehrinden, bisikletindeki Türk bayragi ile 8 ay önce yola çikan gezgin Recai Karacapak (47) Türkiye’yi bir tur dolastiktan sonra Gelibolu’ya ulasti.

Insaat mühendisi olan Recai Karacapak’i Gelibolu’da bisiklet grubundan Selim Yilmaz karsiladi.

Arkasinda Türk bayragi ve bisikletiyle, dünyaya Türk kültürünü tanitmak için yola çiktigini belirten Karacapak, 9 bin kilometrelik hem yurt disi, hem de yurt içi yolculugunda kis sezonunun son duraginin Istanbul olacagini söyledi.

Selim Yilmaz rehberliginde Gelibolu’daki tarihi mekanlari gezen ve fener tepesinde bulunan bayrakli babayi ziyaret edip, "Baris dolu bir dünya dileyerek" bayrak astigini söyleyen Recai Karacapak, ilçede bir gün kalacagini ve sonrada yola devam edecegini ifade etti.

Gelibolu’dan ayrildiktan sonra, Tekirdag üzerinden Istanbul’a gidecegi ve yolculugunu burada sonlandiracagini anlatan Karacapak, temel amacinin, Türkiye’de insanlarin baris ve kardeslik içerisinde güzel bir hayat sürdügünü göstermek oldugunu ve tarihi, insanlari ve kültürü tanitmak için yola çiktigini belirterek, “Almanya’dan geliyorum bisikletle. 8 aydan sonra, Almanya’dan geldim Edirne’ye Kapikule’ye. Bir kere Karadeniz, Dogu, Güneydogu, Akdeniz ve Ege'den Çanakkale’ye vardim. Çanakkale’den Gelibolu’ya geldim. 9 bin kilometre karayolunu gezdim." dedi.

Kaynak: AA