Samsun'da Sehir Içi Ulasim Için Alinan 30 Otobüs Sefere Basladi

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan alinan ve engelli bireylerin de kullanabilecegi son teknoloji donanimli 30 otobüs, hizmete sunuldu.

Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen törende yaptigi konusmada, ulasim sistemini Terme'den Yakakent'e, Vezirköprü'den merkeze kadar tüm sehri master plan çerçevesinde yenilediklerini söyledi.

Halka hizmette çok anlamli bir gün yasadiklarini, 17 ilçede 1 milyon 355 bin nüfusun seyahat hareketliligini güvenli, saglikli bir sisteme kavusturacaklarini belirten Demir, "33 otobüsümüzü devreye almistik. Simdi de 30 tanesini daha hizmete sunuyoruz. 8,5 metre uzunlugundaki otobüslerimiz, hareket kabiliyeti yüksek ve güçlü araçlar. Samsun'a hayirli olsun. Yüzde 100 yerli pilli elektrikli otobüsleri de gelecek yil ilk kez Samsun kullanacak. TEKNOFEST 2022 öncesinde hizmete sunmus olacagiz." dedi.

Terme ilçesi Büyüklü Mahallesi'nden baslayarak üniversite sapagina kadar ulasacak bisiklet yolunu da hayata geçireceklerini dile getiren Demir, akilli sehir uygulamalari master planinin Türkiye'nin en vizyoner projesi oldugunu kaydetti.

Kavsaklar ve trafigi yönlendirecek dijital sistemlerle ilgili çalismalarin devam ettigi aktaran Demir, "Baris Bulvari'nda çalismalar basladi. Ismet Inönü Bulvari bitmek üzere. Hafta sonu Belediye Evleri Kavsagi'na geçiyoruz. Oradaki kavsagi, göbegi büyüterek tamamen degistiriyoruz. 15 gün içinde bitirip trafige açacagiz. Trafigin ne kadar rahatladigini görecegiz. Pesinden Atatürk Bulvari, Cagaloglu Bulvari, Recep Tayyip Erdogan Bulvari ve 100. Yil Bulvari'na geçecegiz. Projenin tamamlanmasiyla bulvarlarin trafiginde ve kavsaklarin çevresinde ciddi rahatlama olacak." ifadelerini kullandi.

Araçlarla ilgili bilgi veren Samsun Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Ilhan Bayram ise hizmete alinan yeni otobüsle toplum araç sayilarinin 164 oldugunu anlatarak, "Standartlara ve engellilerimiz için uygun olan araçlarimiz oldukça kaliteli. Halkimiza rahat ve kaliteli ulasim hizmeti vermek istiyoruz. Kamyon ve is makinelerinde de su ana kadar 120 milyon liralik alim yaptik. 62 milyon lira tutarinda ilave kamyonlarimizin da ihalelerini gerçeklestirdik." diye konustu.

Törene AK Parti Il Baskani Ersan Aksu, Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Nihat Soguk, BMC Bölge Müdürü Mustafa Altun, Atakum Belediye Baskani Cemil Deveci, meclis üyeleri, daire baskanlari, muhtarlar ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA