GÜNCELLEME - Bogaziçi Üniversitesi'ndeki Izinsiz Gösteride 45 Kisi Gözaltina Alindi

Bogaziçi Üniversitesi Rektörlügü: 'Yapilan tüm uyarilara ragmen eylemlerini 5 saat boyunca sonlandirmayan gruba müdahale edilmistir'' ''Konu hakkinda yapilan bir kisim haberlerde ögrencilerin haksiz yere gözaltina alindiginin belirtilmesi gerçegi yansitmamaktadir'REKTÖRLÜK AÇIKLAMASI EKLENDI.

Bogaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen izinsiz gösteride, dagilma çagrisi yapan güvenlik güçlerine mukavemette bulunan 45 süpheli gözaltina alindi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Güvenlik Sube Müdürlügü ekipleri, üniversitenin güney yerleskesi içerisinde yasa disi toplanan gruba dagilma çagrisinda bulundu. Polis ekiplerinin çagrisina uymayarak, mukavemette bulunan 45 kisi gözaltina alindi.

Süphelilerin emniyetteki islemleri sürüyor.

Bogaziçi Üniversitesi Rektörlügünden konuya iliskin yapilan açiklamada, üniversitede egitim-ögretim düzenini bozmaya yönelik eylemlerde bulunan bir grup ögrencinin Rektörlük binasi önünde giris-çikisi kapatarak, bina kapisi önünü isgal etmek amaciyla çadir kurmak istedigi belirtildi.

Açiklamada, daha önce bazi gruplar tarafindan gerçeklestirilen ve kamu malina zarar vererek görevlilere tehdit olusturan eylemler ile yakin zamanda gerçeklesen sözlü ve fiili saldirilar nedeniyle Rektörlük binasi yakininda toplu eylemlere izin verilmemesinin kararlastirildigi animsatildi.

Benzer olumsuz sonuçlarin önünü almak amaciyla sabah saatlerinde çadirin güvenlik görevlileri tarafindan kaldirildigi aktarilan açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Söz konusu gruba kampüs içinde farkli alanlarda çadir kurma izni verilecegi belirtilmesine ragmen ayni grup, bir süre sonra yeni bir çadiri ayni alana kurmak üzere toplanmis, güvenlik görevlilerinin uyarilarina karsin çadiri bina kapisini giris-çikisa kapatacak sekilde kurmak istemistir. Bu duruma müdahale eden güvenlik görevlileri toplanan 100 kisilik ögrenci grubuna müdahalede yetersiz kalmis, bu durumda Istanbul Emniyet Müdürlügü önlem almak üzere Rektörlük binasi önüne gelmistir. Saat 12.30'dan 17.30'a kadar bina önünde oturma eylemi yapan grupla müzakere yürütülmüs, gruba eylemlerinin yasa disi oldugu, giris-çikisi engelleyerek çalisma düzenini bozduklari, yol kapatarak araç ve yaya trafigini engelledikleri bildirilmis, buna karsin eylemciler görevli memurlara hakaret etmislerdir. Yapilan tüm uyarilara ragmen eylemlerini 5 saat boyunca sonlandirmayan gruba müdahale edilmistir. Konu hakkinda yapilan bir kisim haberlerde ögrencilerin haksiz yere gözaltina alindiginin belirtilmesi gerçegi yansitmamaktadir. 5 saat boyunca kamusal alani isgallerini sonlandirmalari yönünde yapilan uyarilari dikkate almayan 40 kisilik grup, müzakereyi kabul etmemistir. "

Açiklamada, Bogaziçi Üniversitesinin 17 bin ögrencisini temsil etmeyen bu azinlik grubun, tüm ögrenciler adina hareket ettigini iddia edip kamuoyunu yanilttigi, üniversitenin egitim-ögretim düzenini bozmaya yönelik faaliyetlerde bulundugu vurgulanarak, ''158 yillik bir egitim-ögretim kurumunun itibarini kamuoyu nezdinde sarsabilecegini düsünenler yanilgi içindedir ve bu yollara basvuranlara karsin ögrencilerimiz ve mezunlarimizla Bogaziçi Üniversitesine sahip çikmaya devam edecegiz" denildi.
Kaynak: AA