Libya Disisleri Bakani Mengus Ülkenin Egemenligi Ve Bagimsizliginda Kararli Olduklarini Söyledi

Trablus'ta uluslararasi katilimla düzenlenen 'Libya'da Istikrari Destekleme Konferansi' sona erdi.

Libya Disisleri Bakani Necla el-Mengus, Ulusal Birlik Hükümetinin ülkenin egemenlik ve bagimsizliginda kararli oldugunu belirtti.

Baskent Trablus'ta uluslararasi katilimla düzenlenen ve ülkedeki siyasi süreç ile barisin tesisi baglamindaki gelismelerin ele alindigi "Libya'da Istikrari Destekleme Konferansi" sona erdi.

Libya Disisleri Bakani Mengus, konferansin düzenlenmesine ortaklik eden Kuveytli mevkidasi Ahmed Nasir el-Sabah'la etkinligin kapanisinda ortak basin toplantisi düzenledi.

Mengus, burada yaptigi konusmada, Berlin Konferanslari sonuçlari ve Libya Siyasi Diyalog Forumu tarafindan yayimlanan yol haritasi dahil olmak üzere Libya krizinin çözümü için alinan tüm uluslararasi kararlari uygulamaya kararli olduklarini söyledi.

Libyali Bakan, "Hükümet, Libya'nin egemenligine, bagimsizligina, toprak bütünlügüne ve ulusal birligine bagli kalmakta ve iç islerine yönelik yabanci müdahaleyi ve kaosu kiskirtma girisimlerini reddetmekte kararlidir." diye konustu.

Mengus ayrica 24 Aralik seçimlerinin planlandigi zamanda yapilmasinin gerekliligini vurguladi.

Kuveyt Disisleri Bakani Sabah da konferansa Libya'nin güvenligi için katildiklarini belirterek, Birlesmis Milletler (BM) öncülügünde Libya'da kalici ateskesin saglanmasi için belirlenen 5+5 Ortak Askeri Komitesinin çabalarini takdir ettiklerini dile getirdi.

- Libya'da son 10 yilda düzenlenen ilk uluslararasi etkinlik

Trablus'ta bir otelde düzenlenen Libya'da Istikrari Destekleme Konferansi'na BM ile Avrupa, Afrika ve Arap Birliklerinden temsilcilerin yani sira 27 ülkenin disisleri bakan ve yetkilileri katildi.

Konferansta Türkiye'yi temsilen Disisleri Bakan Yardimcisi Sedat Önal yer aldi.

Konferans, Libya'da son 10 yilda düzenlenen ilk uluslararasi katilimli politik organizasyon olma özelligi tasiyor.

Daha önce Libya'da savasin son bulmasi ve siyasi uzlasinin saglanmasi için Cenevre, Berlin, Suheyrat, Moskova gibi sehirlerde çesitli uluslararasi organizasyonlar düzenlenmisti.

Kaynak: AA