Misir Disisleri Bakani Sukri, Türkiye Ile Iliskilerin Gelisme Kaydettigini Söyledi

Misir Disisleri Bakani Samih Sukri, Türkiye ile ülkesi arasindaki iliskilerin gelisme gösterdigini bildirdi.

MBC Misir televizyon kanalinda Amr Edib'in programina telefonla baglanan Sukri, Türkiye ve Misir Disisleri Bakanligi yetkililerinin ikinci tur görüsmelerine iliskin açiklamalarda bulundu.

Türkiye ve Misir arasindaki iliskilerin gelisme kaydettigini belirten Sukri, "Devam etmesini umdugumuz gelismeler var." dedi.

Sukri, Türkiye ve Misir arasindaki istiksafi istisarelerin ikinci turunda ikili iliskiler ve bölgesel meselelerin ele alindigini ve bir degerlendirme yapildigini kaydetti.

Türkiye ve Misir yetkilileri arasindaki istiksafi istisarelerin ikinci turunun ardindan 8 Eylül'de Bloomberg televizyonuna konusan Sukri, ülkesinin Türkiye ile "normal iliskiler kurmak için bir formül arayisinda" oldugunu söylemisti.

- Türkiye- Misir iliskileri

Türkiye ile Misir arasindaki diplomatik iliskiler 2013'ten bu yana karsilikli olarak maslahatgüzar düzeyinde sürdürülüyor.

Bu süreçte iki ülke disisleri bakanlari arasinda çesitli vesilelerle kisa görüsmeler gerçeklestirilirken, Misir'in Ankara Büyükelçiligi ile Istanbul Baskonsoloslugu ve Türkiye'nin Kahire Büyükelçiligi ile Iskenderiye Baskonsoloslugu faaliyetlerine devam ediyor.

Misir'in daveti üzerine Disisleri Bakan Yardimcisi Büyükelçi Sedat Önal baskanliginda Türkiye'den bir heyet 5-6 Mayis'ta Kahire'yi ziyaret ederek görüsmelerde bulunmustu.

Iki ülke arasindaki istiksafi istisarelerin ikinci turu, 7-8 Eylül tarihlerinde Ankara'da gerçeklestirilmisti.

Kaynak: AA