Gürcistan'da Yerel Seçimlerde Oy Verme Islemi Sona Erdi

Gürcistan’da düzenlenen yerel seçimlerde oy verme islemi yerel saatle 20.00’de sona ermesinin ardindan oy sayma islemi basladi. Sandik çikis anketlerine göre iktidardaki Gürcü Hayali Partisi seçimi önde götürüyor.

Gürcistan'da Yerel Seçimlerde Oy Verme Islemi Sona Erdi
Gürcistan’da yerel saatle 08.00’de baslayan belediye baskani ve belediye meclis üyelerinin belirlenecegi yerel seçimlerde oy verme islemi sona erdi. Gürcistan Merkezi Seçim Komisyonu (MSK) tarafindan yapilan açiklamada, “Gürcistan genelinde belediye baskanlari, belediye meclis vekili ve üyelerini belirlemek için yerel saatle 08:00’de baslayan oy kullanma islemi, saat 20.00’de sona erdi ve Merkezi Seçim Komisyonu tarafindan oy sayim islemi basladi” denildi.

Oy kullanma islemin ardindan açiklanan sandik çikis anketlerine göre, iktidardaki Gürcü Hayali Partisi seçimi önde götürürken, ikinci sirada hapiste olan eski Gürcistan Cumhurbaskani Mihail Saakasvili’nin kurdugu muhalefet partisi Birlesik Ulusal Hareketi, üçüncü sirada ise Gürcistan Için Partisi yer aldi.

ImediTv’nin Gorbi tarafindan yapilan sandik çikis anketine göre, Gürcü Hayali Partisi oylarin yüzde 47,6’sini, Birlesik Ulusal Hareket Partisi yüzde 27,1’ini ve Gürcistan Için partisi ise yüzde 6,8’ini aldi.

Mtavari Arkhi kanalinin Ipsos tarafindan yapilan Tiflis için yapilan sandik çikis anketine göre ise, Gürcü Hayali Partisi oylarin yüzde 38,6’sini, Birlesik Ulusal Hareket Partisi oylarin yüzde 33’ünü ve Gürcistan Için Partisi oylarin yüzde 7,6’sini aldi.

Tiflis Belediye Baskanligini, iktidardaki Gürcü Hayali Partisi’nin adayi Kakha Kaladze’nin kazanmasi beklenirken, muhalefet baskentte ikinci turun olacagini iddia ediyor.

Gürcistan halki, önümüzdeki 4 yil için 64 belediye baskani ve 64 belediyeye iki bin 68 vekil seçecek. Ülke genelinde 3 milyon 497 bin 345 kayitli seçmen bulunurken, en çok seçmen ise 1 milyon 200 bin 900 ile baskent Tiflis’te yer aliyor. Baskent Tiflis’te belediye baskanligi için Gürcü Rüyasi Partisinden mevcut Belediye Baskani Kaladze, Birlesik Ulusal Hareket’in adayi Nika Melia, Gürcistan Için Partisinin adayi ve eski basbakan Giorgi Gakharia dahil 16 aday yarisiyor.
Kaynak: İHA