Filistinli Gruplar Bahreyn'in Israil Disisleri Bakani Lapid'i Kabul Etmesini Kinadi

Filistinli gruplar, Bahreyn'in Israil Disisleri Bakani Yair Lapid'i kabul etmesini ve bu ülkenin Bahreyn'de büyükelçilik açmasini kinadigini duyurdu.

Hamas, Islami Cihad, Filistin Halk Direnis Komiteleri, Ulusal Mücadele Cephesi, Mücahitler Hareketi, Özgürler Hareketi Israil Disisleri Bakani Lapid'in Bahreyn ziyaretine iliskin ortak yazili açiklama yapti.

Açiklamada, Lapid'in Bahreyn ziyareti ve Bahreyn topraklarinda Israil Büyükelçiligi açilmasinin "Islam'a, milliyetçilige, Arapliga ve Filistin ile Bahreyn halklarina karsi islenen bir suç oldugu" kaydedildi.

Israil ile normallesme adimlarinin "utanç verici" oldugu belirtilen açiklamada, "Normallesme ihanetine devam etme konusundaki bu garip israr, Israil ile normallesen rejimlerin ulastigi ahlaki düsüsün boyutunu ortaya koyuyor." ifadesi kullanildi.

Açiklamada ayrica Israil ile normallesme adimlari atan Arap ülkeleri yönetimlerinin, halklarinin istekleriyle çelistigi dile getirildi.

Lapid önceki gün Bahreyn'i ziyaret ederek Kral Hamad bin Isa Al Halife ve Disisleri Bakani Abdullatif ez-Zeyyani ile görüsmüs, Manama'da Israil Büyükelçiliginin açilisini gerçeklestirmisti.

- Bahreynliler Lapid'in ziyaretini protesto etmisti

Bahreyn'deki El-Vifak Hareketi, Israil Disisleri Bakani Lapid'in ülkeyi ziyaretini baskent Manama'da protesto etmisti.

Filistin bayraklari tasiyan onlarca kisi, Israil karsiti sloganlar atarken Bahreyn ile Israil arasinda varilan normallesme anlasmasini protesto eden döviz ve pankartlar tasimisti.

Kaynak: AA